Muğla Çevre ve Şehirlilik İl Müdürlüğünün, Ayyıldız Yük Tahmil ve Tahliye İskelesi ve Dip Tarama Projesi için “ÇED gerekli değildir” kararının iptali için Muğla İdare mahkemesinde dava açacak olan Av. Bora Sarıca vekâlet toplamayı sürdürüyor.

Güllük Körfezi’ne yapılması planlanan ikinci limana karşı dava hazırlığı

NEVZAT ÇAĞLAR TÜFEKÇİ

Muğla'da Güllük Körfezine ikinci maden ve kargo yükleme limanı yapımına tepkiler sürüyor. Körfez kıyısında yaşayan yurttaşlar açılacak dava için vekâlet vermeye devam ediyorlar.

Muğla Çevre ve Şehirlilik İl Müdürlüğünün, Ayyıldız Yük Tahmil ve Tahliye İskelesi ve Dip Tarama Projesiiçin “ÇED gerekli değildir” kararının iptali için Muğla İdare mahkemesinde dava açacak olan Av. Bora Sarıca vekâlet toplamayı sürdürüyor.

Körfezin kıyısında bulunan Boğaziçi Mahallesi sakinleri, “Körfez temiz kalsın, yükleme-boşaltma limanlarıyla Güllük Körfezindeki canlı yaşam bozulmasın, deniz temiz kalsın ve doğal güzelliklerimizin bu limanlardan zarar görmesin” diyerek, Notere vekâlet vermek için sıraya girdi.

Güllük Körfezinin ikinci bir yükleme-Boşaltma limanını kaldıramayacağını öne süren turistik Boğaziçi Mahallesinin Muhtarı Ferhat Karakoyun, “Güllük körfezi bizim doğal güzelliğimiz. Körfezin içinde bir yükleme-boşaltma limanı var zaten. Körfezimiz ikinci bir limanı kaldıramaz. Bu liman şimdiki yerine değil, körfez dışında bir yere yapılmalı. Yapılacak limanlar bölge turizmine, tarihimize, kültürümüze ve doğal güzelliklerimize zarar vermemeli. Yazlıkçılar, bölgemizi sakinliği ve doğal güzellikleri olduğu için tercih ettiler. Şimdi onları huzursuz etmenin bir anlamı yok. Biz körfezimizde ikinci bir liman istemiyoruz” dedi.

Karakoyun, kendi mahallesinden ikinci liman için “ÇED gerekli değildir” kararını veren Muğla Şehircilik İl Müdürlüğünün bu kararının iptali için dava açacak olan Bora Sarıca’ya çok sayıda kişinin vekâlet verdiğini söyledi.

gulluk-korfezi-ne-ikinci-liman-icin-dava-hazirligi-833171-1.