“Gülmen ve Özakça’nın başvuruları ele alınsın”
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, “OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu, Nuriye Gülmen ve Semih Özakaça'nın başvurularını bir an önce ele alıp işlerine geri dönmelerini sağlamalıdır”

BİRGÜN / ANKARA
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu'nun Nuriye Gülmen ve Semih Özakaça'nın başvurularının bir an önce ele alınıp işlerine geri dönmelerinin sağlaması talebiyle ortak açıklama yaptı. TTB merkez binasında yapılan açıklamaya TTB İkinci Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, KESK Eş Başkanı Mehmet Bozgeyik, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün katıldı. Ortak açıklamayı okuyan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, “OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonunun her ikisinin başvurularını bir an önce ele alıp işlerine geri dönmelerini sağlamalıdır. Bu karar bekletilmeksizin açıklanmalıdır. Nuriye Gülmen 27 Kasım’da derhal serbest bırakılmalıdır” dedi.
OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonuna çağrı
Gülmen ve Özakça ihraç edilmeleri sonrası çok yalın ve meşru talepleri olan işlerine geri dönmek amacıyla açlık grevine başladığını belirten Bozgeyik, şunları söyledi:
“Gülmen ve Özakça tutuklandı, sonrasında İçişleri Bakanlığı tarafından aleyhlerinde broşür hazırlandı. Avukatları tutuklandı. Gülmen hastaneye yatırıldı ve zorla müdahalenin koşulları hazırlandı. Duyarlılık yaratmaya yönelik yapılan her basın açıklamasına müdahale edildi. Ankara Valiliği Yüksel Caddesinde kurduğu mobil karakol yetmezmiş gibi tüm şehirde aylarca süren ve devam eden gösteri ve toplantı yasağı ilan etti.
Gülmen ve Özakça ölmek değil işlerine geri dönmeyi istiyor. İşlerine geri döndükleri andan itibaren açlık grevini sonlandıracaklarını defalarca açıkladılar. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlık durumlarının hayati tehlike arz ettiği böylesi bir süreçte hiç kimsenin hukuksuz politikalarda ısrar etme hakkı ve yetkisi olamaz.”
OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonuna çağrı yapan Bozgeyik, “Her ikisinin başvuruları bir an önce ele alınıp işlerine geri dönmeleri sağlanmalıdır. Bu karar bekletilmeksizin açıklanmalıdır. Çünkü uzamış açlık durumunda ortaya çıkan doku yıkımı gün geçtikçe derinleşmekte ve açlık grevini bırakmaları durumunda organları ve vücut dokularının eski haline kavuşması imkânsız hale gelmektedir. İşlerine geri dönmeleri bu nedenle yaşamsal önem taşımaktadır. Gülmen’in bir sonraki duruşması olan 27 Kasım’da derhal serbest bırakılmalıdır. OHAL kaldırılmalıdır. KHK’ları iptal edilmeli, anayasa ve yasalara uygun bir süreç başlatılmalıdır” diye konuştu.