127 gündür açlık grevinde ve tutuklu olan eğitimciler Gülmen ve Özakça'nın avukatlarından Engin Gökoğlu, ikilinin durumuyla ilgili bilgi verdi. Gökoğlu, ikiliye ilişkin gerçekleştirilen son tahliye talebinin 'hapishanede kalmalarının sağlık açısından uygun olduğu’ gerekçesiyle reddedildiğini söyledi.

Gülmen ve Özakça'nın tahliye talebi 'sağlıkları uygun' denilerek reddedildi

KHK'yle ihraç edilmelerinin ardından 'işimi geri istiyorum' talebiyle Ankara Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı'nın önünde oturma eylemine başlayan, talepleri karşılanmayınca bu eylemi açlık grevine dönüştüren ve grevlerinin 75'inci gününde tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, bugün açlık grevlerinin 127'nci gününde.

Avukatlarından Engin Gökoğlu, iki eğitimciyle tutuklu bulundukları Ankara Sincan Cezaevi'ne giderek görüştü ve durumlarıyla ilgili bilgi verdi.

Gökoğlu, Gülmen'in gardiyanlar tarafından her gece uyandırıldığını ve bunu neden yaptıklarını sorduğunda da "Öldün mü, yaşıyor musun diye kontrole geldik" cevabını aldığını iletti.

Avukat Gökoğlu ayrıca, yapılan son tahliye talebinin 'hapishanede kalmalarının sağlık açısından uygun olduğu’ gerekçesiyle reddedildiği bilgisini verdi.

'ÖLDÜN MÜ KALDIN MI' DİYE KONTROL EDİYORLARMIŞ

Gökoğlu, “Moralleri iyi ama sağlıkları kötü. Artık yürüyemiyorlar, Nuriye görüşe tekerlekli sandalyeyle geldi, mide ve böbreklerinde sorunlar var, bacağında morarma var” dedi.

Gülmen'in gardiyanlar tarafından her gece uyandırıldığını ve bunu neden yaptıklarını sorduğunda da "Öldün mü, yaşıyor musun diye kontrole geldik" cevabını aldığını söyleyen Gökoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"Semih’in hücresine de akşamları 23.00 civarında gidip dokunmadan, uzaktan bakıyorlarmış.

Sorunun çözümü için adım atmak yerine bunu yapmaları insanlık dışı. Herhalde sorumluluktan böylelikle kurtulacakları yönünde endişe duyuyorlar. Ama Nuriye ve Semih’in sağlıklarını düşünmüyorlar.”

TAHLİYE TALEBİ "SAĞLIKLARI UYGUN" DENİLEREK REDDEDİLDİ

Bianet'ten Ayça Söylemez'e konuşan Engin Gökoğlu, yaptıkları son tahliye başvurusunun da Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince reddedildiğini söyledi:

“Mahkeme 30 Haziran’da tahliye talep dilekçemize ret kararı verdi. Bu karar da bize 11 Temmuz’da, yani dün tebliğ edildi. Mahkeme kararında, ‘hapishanede kalmalarının sağlık açısından uygun olduğu’ ifade ediliyor.

Artık ikisi de ölüm sınırında, talepleri bir an önce kabul edilmeli. ‘İşe iade edilmeleri’ karşılanması zor bir talep değil. Dünyanın duyduğu direnişi hükümet de duymalı.”