Gülriz Sururi - Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü sahiplerini buldu

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV), farklı disiplinlerde sunduğu ödüllere geçtiğimiz sene eklediği Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü’nün 2019 yılı sahipleri belli oldu.

Tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi’nin bağışlarıyla hayata geçirilen Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü, üretimleriyle ve yenilikçi yaklaşımlarıyla tiyatronun gelişimine katkıda bulunan tiyatro topluluklarına ya da sanatçılara sunuluyor.

Oyuncu ve senarist Mert Fırat; oyuncu ve eğitmen Tilbe Saran; çevirmen ve tiyatro eleştirmeni Seçkin Selvi; İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Leman Yılmaz; oyuncu Selçuk Yöntem ve İKSV Genel Müdürü Görgün Taner’in başkanlık ettiği kurul 8 topluluğa proje başvurusunda bulunması için çağrı yapmıştı.

Topluluklar arasından Tiyatro D22, Bam İstanbul ve Tiyatro BeReZe 2019 yılı Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü’ne layık görüldü. Seçici Kurul; Tiyatro D22’nin Julius Caesar, Bam İstanbul’un *Izdırap Korosu ve Tiyatro BeReZe’nin AN-SIZI-N isimli projelerini destekleme kararı aldı.