Yazar Gülşah Elikbank’ın 'Âşıklar Gece Ölür' romanı, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen 'novel soundtrack' projesinin ana kahramanı oldu. Yedi bestecinin "Âşıklar Gece Ölür" romanından ilham alarak oluşturduğu sekiz parçalık albüm, çok yakında müzikseverlerle buluşacak.

Gülşah Elikbank'ın 'Âşıklar Gece Ölür' romanı albüme ilham oldu

Yazar Gülşah Elikbank’ın "Âşıklar Gece Ölür" kitabından hareketle ortaya konan sekiz şarkılık albüm, Türkiye’de ilk kez müzik ve edebiyatı buluşturacak 'novel soundtrack' projesine can veriyor.

Elikbank’ın bir rock yıldızının hayatından esinle aşkın iyileştirici gücüne ışık tuttuğu "Âşıklar Gece Ölür" romanı, yedi besteciye ilham olurken; iki sanat dalını bir araya getirerek insanların hayatlarına dokunan albüm çalışmasında disiplinlerarası işbirliğinin de altı çiziliyor.

“Âşıklar Gece Ölür” albümünde yer alan yedi müzisyen, kitabın yarattığı duygulardan ve alıntıladıkları cümlelerden yola çıkarak oluşturdukları şarkılara ses oluyor. Albümde Efe Dikmen’den “Gönüllü Delilik”, Alişan Özaydın’dan “O Son Gülüşün”, Ufuk Sağın’dan “Aşklar Mezarlığı”, Ferit Tunçer’den “Düşman Oldum Hayata”, Ali Başarır’dan “Lovers Die At Night”, Samet Serhat’tan “Âşıklar Gece Ölür”, Erinç’ten “Aynı Geceden” eserleri yer alıyor.

gulsah-elikbank-in-asiklar-gece-olur-romani-albume-ilham-oldu-1045927-1.

Albümdeki bir diğer şarkıyı ise yazar Gülşah Elikbank ile Efe Dikmen beraber seslendirirken, şarkının sözleri Elikbank’ın yeni romanından izler taşıyor.

KONSERDE TİYATRO SANATÇILARI YER ALACAK

On Air Müzik etiketiyle yayınlanacak “Âşıklar Gece Ölür” albümü, çok yakında tüm platformlardan sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Projenin daha sonraki dönemde akustik konser serisi olarak devam etmesi planlanırken, müzisyenler ve yazar Gülşah Elikbank’ın birlikte katılacağı ilk konserde tiyatro sanatçıları da “Âşıklar Gece Ölür” romanından bölümler okuyacak.