Dört ay önce verdiği bir konserde kullandığı ifadeler gündeme getirilerek hedef gösterilmesinin ardından tutuklanan ve tutukluluğuna yönelik itiraz sonucu "konutu terk etmeme" şartıyla tahliyesine karar verilen Gülşen, ev hapsinin de kaldırılmasını talep etti.

Gülşen hakkında verilen 'ev hapsi' kararına itiraz edildi
Fotoğraf: Depophotos

Ataşehir'de 30 Nisan 2022'de verdiği bir konserde imam hatip mezunu bir kişi ile ilgili kullandığı ifadeler gerekçe gösterilerek hakkında tutuklama kararı verilen ve tutukluluğuna yapılan itiraz sonucu "konutu terk etmeme" şartıyla tahliye edilen şarkıcı Gülşen'in ev hapsinin de kaldırılması talep edildi.

Gülşen'in avukatı Emek Emre, bugün öğleden sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na giderek ev hapsi kararının kaldırılmasına yönelik dilekçe sundu. Talep, İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nde değerlendirecek.

NE OLMUŞTU?

Kıyafetleri üzerinden gerici çevrelerce sık sık hedef alınan şarkıcı Gülşen, nisan ayında verdiği bir konserde sarf ettiği sözlerin sosyal medyaya düşmesinin ardından yeniden gündem olmuştu. (Görüntülerde Gülşen’in bir kişi hakkında, “İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” dediği duyuluyor.)

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülşen'in ifadeleri üzerine soruşturma başlatmış, Gülşen'in kolluk görevlilerince mevcutlu bir şekilde Cumhuriyet Başsavcılığı'nda hazır edilmesi talimatı vermişti. Savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen Gülşen hakkında tutuklama kararı verildi.

Gülşen'in avukatı Emek Emre tarafından 26 Ağustos'ta üst mahkemeye gönderilmek üzere tutukluluğun kaldırılması talebiyle itiraz dilekçesi sunulmuş, talebi değerlendiren İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi 29 Ağustos'ta "dosya kapsamındaki tüm delillerin toplanmış, şüphelinin kaçma ve delilleri karartma şüphesinin bulunmayışı, bakmakla mükellef olduğu yaşı küçük çocuğu bulunması" gerekçeleriyle Gülşen'in tahliyesine ve konutu terk etmemek şartıyla adli kontrol altına alınmasına karar vermişti.

DHA