Tutuklanan şarkıcı Gülşen'in avukatı Emek Emre, kararın ardından yaptığı açıklamada, "İtiraz süreci ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Şu an müvekkilimin hassasiyeti mevcut. Birinci vazifemiz hukuki destek sağlama suretiyle onu özgürlüğüne kavuşturmak" dedi.

Gülşen'in avukatı, tutuklama kararının ardından konuştu: "İtiraz sürecindeyiz"
Fotoğraf: Depophotos

Nisan ayında verdiği bir konser sırasında imam hatip mezunu bir kişi ile ilgili kullandığı ifadeler gerekçe gösterilerek hakkında tutuklama kararı verilen şarkıcı Gülşen'in avukatı Emek Emre, "İtiraz süreci ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Şu an müvekkilimin hassasiyeti mevcut. Birinci vazifemiz hukuki destek sağlama suretiyle onu özgürlüğüne kavuşturmak" diye konuştu.

Gerçek Gündem'den Filiz Gazi'ye konuşan Emre, süreç hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Dün, tutuklamanın akabinde yaptığımız basın açıklamasını, müvekkil hakkında olumsuz bir kamuoyu oluşmasın, tutuklama tedbirinin hukuka aykırılığı ve somut olayda uygulanmasını gerektiren bir suç şüphesi mevcudiyeti olmadığını, tamamen hukuki bir mecrada anlatma niyeti ile gerçekleştirdik. İtiraz süreci ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Şu an müvekkilimin hassasiyeti mevcut. Birinci vazifemiz hukuki destek sağlama suretiyle onu özgürlüğüne kavuşturmak. İtiraz yapıldıktan ve değerlendirildikten sonra olumlu olumsuz, basına demeç verme vuku bulacak ise müvekkilin onayı, bilgisi dahilinde olacaktır."

NE OLMUŞTU?

Kıyafetleri üzerinden gerici çevrelerce sık sık hedef alınan şarkıcı Gülşen, nisan ayında verdiği bir konserde sarf ettiği sözlerin sosyal medyaya düşmesinin ardından yeniden gündem olmuştu. Görüntülerde Gülşen’in bir kişi hakkında, “İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” dediği duyuluyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülşen'in ifadeleri üzerine soruşturma başlatmış, Gülşen'in kolluk görevlilerince mevcutlu bir şekilde Cumhuriyet Başsavcılığı'nda hazır edilmesi talimatı vermişti. Savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen Gülşen hakkında tutuklama kararı verildi.