Şarkıcı Gülşen’in aylar önce söylediği sözler nedeniyle hedef tahtasına oturtulması ve tutuklanmasına yandaş isimlerden de tepki geldi.

Gülşen’in tutuklanmasına yandaşlar dahi tepki gösterdi

Nisan ayında verdiği bir konserde imam hatiplilerle ilgili sözlerinin yer aldığı bir videonun yandaşlar tarafından dolaşıma sokulması ardından hedef tahtasına oturtulan şarkıcı Gülşen’in tutuklanmasına yandaş isimlerden de tepki geldi.

Kişisel Twitter hesabından paylaşım yapan AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar, “Kaş yaparken göz çıkarmak, böyle bir şey olsa gerek” dedi.

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinin AKP’li eski belediye başkanı Burhan Sakallı da, “Bir çirkinliğin tutuklamaya dönüşmesi de başka bir provokasyondur” ifadelerini kullandı.

Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ise, tutuklama kararından dönülmesi gerektiğini söyledi.

Yandaş gazetecilerden Nasuhi Güngör, “Toplumun geniş kesimlerinde hak ettiği tepkiyi bulan bir çirkinliğin, gözaltı ve tutuklamayla bambaşka bir mecraya taşınması size de tuhaf gelmiyor mu?” diye yazdı.

Yandaş Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, bugünkü yazısında, "Zaten İmam Hatip Mezunları Derneği de yerinde bir basın açıklaması yayınlamış. İyi de apar topar gözaltı kararı aldırıp evinden kadını mevcutlu şekilde adliyeye getirerek tutuklamak nedir, anlayabilen var mı? Saçmalayan herkesi tutuklayacak mıyız? Bırakın cezasını toplum versin." diye yazdı.