3 yıla kadar hapsi talep edilen şarkıcı Gülşen'in yargılanmasına 21 Ekim'de başlanaacak.

Gülşen’in yargılanmasına 21 Ekim'de başlanacak
Fotoğraf: Depophotos

İmam Hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle 3 yıla kadar hapsi istenen Gülşen’in hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu.

Gülşen’in yargılanmasına İstanbul 11.Asliye Ceza Mahkemesi’nde 21 Ekim saat 09.00'da başlanacak.

Öte yandan, İstanbul 11.Asliye Ceza Mahkemesi'nce hazırlanan tensip zaptına göre, Gülşen'in 'konutu terk etmeme’ şeklindeki adli kontrol şartının da devamına karar verildi.

NE OLMUŞTU?

Şarkıcı Gülşen, nisan ayında verdiği bir konserde sarf ettiği sözlerin sosyal medyaya düşmesinin ardından gündem olmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülşen'in ifadeleri üzerine soruşturma başlatmış, Gülşen'in kolluk görevlilerince mevcutlu bir şekilde Cumhuriyet Başsavcılığı'nda hazır edilmesi talimatı vermişti. Savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen Gülşen hakkında tutuklama kararı verilmişti.

Gülşen'in avukatı Emek Emre tarafından 26 Ağustos'ta üst mahkemeye gönderilmek üzere tutukluluğun kaldırılması talebiyle itiraz dilekçesi sunulmuştu. Talebi değerlendiren İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi de 29 Ağustos'ta "dosya kapsamındaki tüm delillerin toplanmış, şüphelinin kaçma ve delilleri karartma şüphesinin bulunmayışı, bakmakla mükellef olduğu yaşı küçük çocuğu bulunması" gerekçeleriyle Gülşen Çolakoğlu'nun tahliyesine ve konutu terk etmemek şartıyla adli kontrol altına alınmasına karar vermişti.

Ev hapsi şartıyla tahliye edilen Gülşen hakkında hazırlanan iddianemede, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istenmişti.