Gülsüm Elvan, BirGün’e konuştu: Gezi ‘de katledilen tüm çocuklar için 24 Haziran’da TAMAM diyeceğim

Gülsüm Elvan, BirGün'e konuştu: Gezi’de katledilen çocuklar için biz de TAMAM diyoruz

ZEYNEP KURAY zeynokuray@gmail.com @zeynokuray

Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucunda ağır yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, Anneler Günü’nü kutlamayan annelerden biri. Oğlunu vuranların hesap vermesi için yıllardır mücadele eden Gülsüm Elvan, “Berkin öldüğünden bu yana bir tarafım eksik yaşıyorum” ifadesini kullanıyor.

İstemediği için 4 yıldır kızlarının da Anneler Günü’nü kutlamadığını belirten Gülsüm Elvan, “İçimde öyle bir yara var ki” diyor ve ekliyor: “Hiç unutmam, eşim hasta olduğu için çalışıyordum. Çocuklarım para biriktirip bana yüzük almışlardı. Kahvaltımı hazırlayıp beni öperek uyandırdılar ve bana aldıkları yüzüğü hediye ettiler. Ben çocuklarıma hiçbir zaman haram para yedirmedim, hep çalıştım, didindim. Bir gün eşim yine hastayken, durumumuz kötüydü ve son çare olarak çocuklarımın bana aldığı yüzüğü bozdurmaya gittim. Bir baktım ki Berkin peşime takılmış. Yüzüğü bozdururken Berkin ağlayarak, ‘Anne niye bozduruyorsun, bunu biz aldık ya’ dedi. ‘Yavrum ağlama, bu yüzüğü bozdurduğum için ben üzülmüyorum çünkü bu parayla size ekmek, yiyecek alacağım’ diye cevap verdim. Çaresizliğimi görünce de, ‘Anne sakın üzülme, ben ortaokulu bitirince, liseye gitmeden önce senin yanında çalışacağım ve aldığım ilk maaşla sana bir yüzük daha alacağım, parmağına takacağım’ dedi. Ben o yüzden artık alyans dahi takmıyorum.”

Hayali futbolcu olmaktı
Berkin’in çok duygusal, haksızlığa dayanamayan bir çocuk olduğunu anlatan Gülsüm Elvan, “En büyük hayali futbolcu olmaktı. Beşiktaşlıydı ve Çarşı’ya çok sempatisi vardı. Farklı bir çocuktu” diyor.

Gelmeyen adaleti de değerlendiren Gülsüm Elvan, görülen son duruşmada sanık avukatının hareketine de tepki gösterdi: “Avukat benim feryadıma yönelik olarak ‘Her duruşmada bunu mu dinleyeceğiz’ diyor ya, duymak istemediğiniz bir şey varsa o zaman çekip gideceksiniz. 5 saniye, fazla değil kendilerini benim yerime koysunlar, bir düşünsünler.”
Tek istediğinin adalet olduğunu vurgulayan Gülsüm Elvan, sözlerini şöyle sonlandırıyor: “Kendimi öldürsem de çocuğum bir daha geri gelmeyecek. Bunun bilincindeyim. Ama başka çocuklar ölmesin, bir daha anneler ağlamasın diye adalet istiyorum benim tek derdim bu. Gezi’de katledilen bütün çocuklar için TAMAM diyoruz. Ali İsmail’e atılan o son tekmeye cevap olarak TAMAM, bıktık diyoruz.”