Gülsüm Elvan: Yine adalet diyeceğiz, TAMAM diyeceğiz

ZEYNEP KURAY

Çağlayan İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Berkin Elvan davasında katil zanlısı polis Fatih Dalgalı’nın tutuksuz yargılanmasına isyan eden Berkin Elvan’ın Annesi Gülsüm Elvan, “Üstümüze gelseler de, sinirlerimiz bozulsa da, yine de ayağa kalkacağım ve yine adalet diyeceğim; TAMAM diyeceğim” dedi.

‘ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Berkin Elvan katledilişine ilişkin davada, katil zanlısı polis Fatih Dalgalı’nın tutuklu yargılanması talebinin reddedilmesi protesto edildi. Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan Berkin Elvan’ın anne ve babası, adalet yerine gelene kadar mücadele edeceklerini vurguladı. İlk sözü alan Sami Elvan, yaşanan hukuksuzluğu, “Devlet katilini saklıyor; devlet katili hala kolluyor” diyerek özetledi. Bugün duruşmada yalancı bir tiyatro daha yaşandığını vurgulayan baba Elvan, şöyle tepki gösterdi: “Ne yaparlarsa yapsınlar adaletin peşinden koşacağız, mücadelemizi sürdüreceğiz, ne olursa olsun asla vazgeçmeyeceğiz. Bizim çocuğumuzu bir hiç uğruna öldürdüler ve bizim çocuğumuzun arkasından ayrıca 5 kişiyi daha öldürdüler. Demek ki devlet kana doymuyor; hala daha katilini saklıyor. Bu yıldığımız anlamına gelmiyor, sonuna kadar hukuk ve adalet mücadelemizi Fizan’da da olsa oraya kadar kovalayacağız. Bir gün yakasına yapışacağız bunu bilsinler.”

gulsum-elvan-yine-adalet-diyecegiz-tamam-diyecegiz-462048-1.

‘YİNE ADALET İÇİN AYAĞA KALKACAĞIM!’

Gülsüm Elvan ise, katile yine ceza verilmediğini belirterek, “Evet bugün bir tiyatro izledik. Tiyatro oyuncalarından özür diliyorum, ama burada yalancı bir tiyatro var. Katile yine ceza vermediler” dedi. Polislerin üç maymunu oynamasına da tepki gösteren anne Elvan, şöyle konuştu: “Ben bu hatırlamamasından, bilmemesinden şu kanaata vardım: bunlar ne kullanıyorlar acaba? İnsanlar iki saat yan yana kaldığı zaman, kaç sene aradan geçse de dahi birbirlerini illa ki hatırlarlar. Görmedik, bilmiyoruz, hatırlamıyoruz ama yine söylüyorum ne kadar da üstümüze gelseler de, sinirlerimiz bozulsa da, yine de ayağa kalkacağım ve yine adalet diyeceğim; TAMAM diyeceğim.”

gulsum-elvan-yine-adalet-diyecegiz-tamam-diyecegiz-462047-1.

Elvan ailesi avukatları Çiğdem Akbulut ve Can Atalay ise, bugün ki yargılamanın sonucuna şaşırmadıklarını vurgulayarak, “Biz adalet istiyoruz adaleti kazanacağız. Bu dosyada tutuklama olmuyorsa Türkiye ‘de başka hiçbir dosyada tutuklama olması kabul edilemez” dediler.