Pınar Gültekin’in katledilmesiyle ilgili davada, tutuklu sanık Cemal Metin Avcı’nın yakınları hakkında ‘delilleri kararttıkları’ gerekçesiyle hazırlanan ek iddianame, dosyayla birleştirildi. Böylece sanık sayısı 6’ya yükseldi.

Gültekin davasında sanık sayısı 6 oldu

HABER MERKEZİ

Muğla’da geçen yıl işkence edilip öldürülen 27 yaşındaki Pınar Gültekin’in katil zanlısı Cemal Metin Avcı’nın yargılanmasına devam edildi. Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen 6’ncı duruşmada Avcı’nın, cinayetten sonra olay yerine giderek delilleri karartmaya çalıştıkları suçlamasıyla haklarında ek iddianame hazırlanan annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan da hazır bulundu.

Cemal Metin Avcı’nın Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldığı duruşmada, Avcı’nın yakınları hakkında hazırlanan ek iddianamenin, Avcı’nın yargılandığı dosyayla birleştirilmesine karar verildi. Böylece dosyada sanık sayısı 6’ya çıktı. Duruşmada Pınar Gültekin’in yakılmadan önce hayatta olduğunu ortaya koyan Adli Tıp raporu da okundu.

KADIN EYLEMİNE KATILMIŞ

Cemal Metin Avcı, “Yemin ederim, pişmanım. Kadınları incittiysem özür dilerim. Can güvenliğim yok. Camı kapatabilir miyiz? Dışarıdan bana katil diye bağırıyorlar. Kadınlar beni sever, bir kere ben kadın eylemine bile katıldım. Ben de bağırdım adalet diye” dedi. Avcı’nın cezaevinden bağlandığı yayın, teknik problem olduğu gerekçesiyle kesildi
.
Avcı’nın boşandığı eşi sanık Eda Karagün, suçlamaları reddederek, “Benim hiçbir alakam yok. Cemal, son zamanlarda bağ evinde çok zaman geçiriyordu. Cinayet daha ortaya çıkmadan Cemal çok tedirgindi. Yemek yemiyordu. Eve geldiği zaman terliyordu. Kafamdaki yapbozları birleştirdim. Bağ evine gittiğimizde temizlik yapıldığını, halıların yerlere serildiğini, kapıların silindiğini fark ettim” dedi.

‘CEMAL YAPMAMIŞTIR’

Baba Selim Avcı ise şunları söyledi: “Eda Karagün bağ evine tek başına gitmek istedi. Onu yalnız bırakmak istemedik. Hep beraber bağ evine gittik. Orada 20 dakika durduk. Eşim ve ortağım sigara içti. Cemal, olay günü beni arayıp kayıp olan kız nedeniyle jandarmanın kendisinin ifadesini alacağını söyledi. Mertcan (Cemal Metin Avcı’nın kardeşi) ile telefonda görüşmemizde abisinin bağ evinde bozuk kokoreçleri yaktığını söyledi.”

Anne Ayten Avcı ise “Cemal iyi çocuk. Söylenilen kadar yapmamıştır. Ben de bir anayım. Eda ‘Yaylaya gideceğim’ deyince hep birlikte gittik. Depoya, etrafa baktık. Sigara içtik orda. Bidon her zaman orada durur zaten. Çöp atmaya üşeniyorlar. Biz de sigaralarımızı oraya attık” diye konuştu. Sanık Ayten Avcı, Pınar Gültekin’in annesi Şefika Gültekin’in “Bunlar ailece katil, Allah belanızı versin” sözleri üzerine baygınlık geçirdi. Sanıklardan Şükrü Gökhan Orhan da olayla hiçbir ilgisinin olmadığını öne sürerek, “Cemal kavgaya karışmış diyerek Ayten Hanım’ı almaya gittim. Babasıyla ortağım sadece” ifadelerini kullandı.
Gazetemizin baskıya gittiği saatlerde duruşma sürüyordu.

***

Pınar’ın katilleri hesap verecek!

Duruşma öncesinde adliye önünde eylem yapan kadınlar, “Pınar’ın katilleri hesap verecek”, “Erkek adalet değil, gerçek adalet”, “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” sloganları attı. Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin de gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Sürecin başından beri caninin yalnız olmadığını söylüyorduk. Neticede söylediğimiz oldu. Deliller ortada. Katilin annesinin ve ortağının içtiği sigaranın izmaritleri, Pınar’ın öldürüldüğü varilde bulundu. Biz sadece delil kararttıklarını değil, cinayete de iştirak ettiklerini söylüyoruz ve söylemeye de devam edeceğiz. Dosyalar bugün birleşecek. 6 mahkemedir boşuna gidip geliyoruz.”