Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in FETÖ'den yargılanacak kişilerin en başında geldiğini söyledi. Gökçek bunun üzerine sabahın erken saatlerinde açıklama yaptı.

Gültekin Uysal "Ömrünü kodeste geçirecek" dedi, Melih Gökçek yanıt verdi

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtladı.

FETÖ ile mücadele konusunda eleştirilerde bulunan Uysal'ın eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le ilgili sözleri dikkat çekti.

"Melih Gökçek’in FETÖ’den yargılanmadığı bir ülkede, FETÖ ile ilgili soruşturma yapılmamış hükmündedir" diyen Uysal, "Başka isimler de sayabiliriz ama en başında Melih Gökçek geliyor. Bunu ben söylemiyorum, AKP'de Meclis Başkanlığı, Başbakan Yardımcılığı yapmış Bülent Arınç söylüyor. Edepsizliğin zirvesi, utancından sokağa çıkamaz hale gelecek. Göreceğiz. Yarın Türkiye Cumhuriyeti'nin mahkemeleriyle yüz yüze gelecek, kodeste geçirecek ömrünü. Allah bize bu hukuksuzluğun hesabını sormak için imkan versin" ifadelerini kullandı.

GÖKÇEK'TEN YANIT

Gültekin Uysal'ın bu sözleri üzerine AKP'li Melih Gökçek sabah erken saatlerde konuya dair Twitter üzerinden takipçilerine açıklama yaparak "Birkaç arkadaş sabah sabah mesaj atmış, Başkanım Gültekin Uysal senin için 'Melih Gökçek'in yargılanmadığı bir ülkede FETÖ soruşturması yapılmamıştır” demiş. Adamı tanımıyorum. Araştırdım kim diye. Meğerse zurnanın son deliğiymiş" ifadelerini kullandı.