Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a verdiği yanıtta "çocukluğunda tecavüze uğramış çocuk psikolojisi" ifadesini kullanan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yeni bir açıklama yaptı. Uysal, "Kastımı aşan çok yanlış bir örnek üzerinden cevap verdiğimden kamuoyuna üzgün olduğumu ve özrümü beyan ediyorum" dedi.

Gültekin Uysal, tepki çeken sözleri için özür diledi: Kastımı aşan çok yanlış bir örnek

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın ‘çocukluğunda tecavüze uğramış çocuk psikolojisiyle hareket ettiğini' ifade ettiği sözleri için özür diledi.

Ümit Özdağ, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Millet İttifakı'na eleştirilerde bulunmuş ve "Tarikat ve cemaatleri devletten çıkaracağız’ demekten alıkoyan şey nedir? Said-i Nursi denen adamın müridi olan ortağınız Demokrat Parti başkanı mı? Türkçe olimpiyatlarında boy gösterip cemaatlerin devlete sızmasına göz yuman diğer ortaklarınız Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu mu?" ifadelerini kullanmıştı.

Uysal, Özdağ’ın bu açıklamasına dün Twitter hesabından yanıt vermiş ve "Ümit Özdağ denen şeref yoksunu; çocukluğunda tecavüze uğramış çocuk psikolojisi ile bir ömür boyu alnından, aklından ve ruhundan istesen de silemeyeceğin ‘bir darbecinin çocuğu olma’ travması ve insiyakla zaman zaman Demokrat Parti ve şahsıma iftiralar atıyorsun. Şimdi sana anladığın dille cevap veriyorum; şerefli insanlar iftira atmaz! Yoklukla malul iftiranı sana yedireceğim!" demişti.

gultekin-uysal-tepki-ceken-sozleri-icin-ozur-diledi-kastimi-asan-cok-yanlis-bir-ornek-1120800-1.

Uysal'ın "çocukluğunda tecavüze uğramış çocuk psikolojisi" sözlerine sosyal medyadan tepki yağdı.

Tepkilerin ardından paylaşımını silen Uysal, yeni bir açıklama yaparak özür diledi.

Uysal paylaşımında, "Hakaret, tahrik ve iftirayı meslek edinmiş, neye ve kime hizmet ettiği malum @umitozdag tarafından zaman zaman Demokrat Parti ve şahsıma kasıtlı saldırılarına karşı kastımı aşan çok yanlış bir örnek üzerinden cevap verdiğimden kamuoyuna üzgün olduğumu ve özrümü beyan ediyorum" ifadelerini kullandı.