Gültepe Nihat Aydın Kültür ve Dayanışma Evi tarafından Tarihi Havagazı Fabrikası’nda dayanışma yemeği düzenlendi. Yemekte Gültepeliler anıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gültepe’nin İzmir’e deniz feneri olmak zorunda olduğunu söyledi. SOL Parti PM Üyesi Alper Taş, "Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Kazanacağımız bir ülke var. Nihat'ın şarkısında söylediği gibi baharı örgütleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Gültepe'de dayanışma yemeği: Baharı örgütleyeceğiz

BİRGÜN EGE

İzmir’in Konak ilçesi Gültepe semtinde bulunan Nihat Aydın Kültür ve Dayanışma Evi tarafından Tarihi Havagazı Fabrikası’nda dayanışma yemeği düzenlendi. Yemeğe SOL Parti PM Üyesi Alper Taş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Eski Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Kapıdan girdiğimde 45 yıl öncesine gittim. Dev-Lis'i kurmuştuk ve Gültepe bizim için sadece bir semt değil, bir sığınaktı. 45 yıl sonra Gültepelilerle olmak benim için büyük onur. Orada yaratılan umut her şeye rağmen devam etmişse bundan daha büyük bir umut olamaz. Gültepe'yi Gültepe yapan en önemli şey vicdan. Aynı zamanda hak arayışı ve dayanışma. Ortak davayı, ortak mücadele meselesini önemsemek. Gültepe yarattığı bu kültürle İzmir'de eşsiz bir yerdir. Gültepe varsa sorumluluğu da çok büyüktür. Gültepe İzmir'e deniz feneri olmak zorundadır. Bunu İzmir'e ulaştıracak olan sizlersiniz” diye konuştu.

gultepe-de-dayanisma-yemegi-bahari-orgutleyecegiz-1082957-1.

"DEVRİMCİ KARDEŞLERİMİZ BİZE ÖNEMLİ BİR MİRAS BIRAKTILAR"

Alper Taş da, “Devrimcilik insanlıktır. İnsan kalmak istiyorsak devrimci olmalıyız. Bugünün dünyasında devrimcilik zorunluluktur. Devrimci kardeşlerimiz bize önemli bir miras bıraktılar. Onları bugün anmak, bugünün görevlerini anlamak ve kavramaktan geçiyor. Devrimciler siyasal İslamcı rejime karşı kavganın en ön safındadır. Önümüzdeki 7-8 ay çok kritik. Geleceğimiz ve ülkemiz açısından çok kritik. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında ya bu rejimi tarihin çöplüğüne havale edeceğiz ya da geleceğimiz daha karanlık olacak. Bizim görevimiz bu mücadeleyi kazanmaktır. Yeniden kurulacak bir cumhuriyet var. Bağımsızlık, kamuculuk, laiklik ve gerçek bir demokrasi hepimize mirastır. Bizim politik hattımız bu olmalıdır. 2023'ün görevi kaybedecek çok şeyi olanlara kaybettirmektir. Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Kazanacağımız bir ülke var. Nihat'ın şarkısında söylediği gibi baharı örgütleyeceğiz” dedi.

gultepe-de-dayanisma-yemegi-bahari-orgutleyecegiz-1082956-1.

Eski Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ise Gültepe’nin farklı bir yeri olduğunu vurgulayarak “Gültepe devrimci, solcu ve birbirine sırtını verebilecek bir yapıda. Gültepe bu yüzden sorunlarını çabuk atlatır. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gültepe için büyük bir şans. Başkan Tunç Soyer, Gültepe’yi tekrar parlayan bir noktaya getirecek” şeklinde konuştu.

Nihat Aydın Kültür ve Dayanışma Evi adına konuşan Ertuğrul Gül, “Yıllardır hep birbirini izleyen hep fırtınalar içerisindeyiz. Her gün yeni acılara uyandık. Dünya halkları her gün yeni bir acıya gözlerini açıyor. Hala yan yanayız, hala omuz omuzayız. Bugün burada emeğin anlamını bilenler var. Bugün gerçekçi olup, kardeşçe yaşam biçiminin imkansız olmadığını bilenler var. Nihat Aydın Kültür ve Dayanışma Evi'nde yıllardır birçok etkinlikler düzenledik. Çocuklarla, kadınlarla çalışmalar yaptık. Bugün her zamankinden daha çok işimiz var. Günler her zamankinden daha ağır geliyor. Emekten, özgürlükten yana olan herkesi cezaevlerine dolduruyorlar. İnsanların bir araya gelmesinden korkuyorlar. Umutsuzluğa karşın umudu yeşerteceğiz. Hepimiz emeğin sömürülmediği bir dünya için yıllarca mücadele ettik. Bütün fabrikaları satsalar da yaşamımıza ipotek koyamayacaklarını biliyoruz. Gültepe'deki haklarımızı ve kente karşı sorumluluklarımızı, başka bir yaşamı konuşabilmek için Nihat Aydın Kültür ve Dayanışma Evi'ne daha çok ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı. Utkan İlçi de “Son çıkıştayız. Bunu durdurabilmek bizim elimizde” diye konuştu.

"GÜLTEPE HEPİMİZİ ESİNLENDİREBİLİR"

Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Turgay Gülpınar da demokrat belediyecilik açısından bugünün bir milat olduğunu vurgulayarak “Gültepe Belediyesi’nin bize mirası var. İzmir’in uzağında bir gecekondu semti. Gültepe 1960’larda toplumcu belediyecilik anlayışı sonrasında dikkat çekti. 1970’lerde ise halkın yönetime katılması ve belediye işçilerinin yönetime dahil olması durumu var. Merkezi yönetimin belediyelere müdahalelerine rağmen önemli adımlar attı. Merkezi yönetimin yerel yönetimleri yeniden yok saydığı dönemde Gültepe örneği esin kaynağıdır” ifadelerini kullandı.

gultepe-de-dayanisma-yemegi-bahari-orgutleyecegiz-1082958-1.