Polisler tarafından katledilen Özarslan’ın avukatı Yılmaz: Özarslan örgüt üyesi iddiasıyla tutuklanmıştı, ancak kendisine yöneltilen tüm suçlamalara rağmen yine de beraat etmişti

Günay Özarslan beraat etmişti

ZEYNEP KURAY - zeynokuray@hotmail.com

Radikal İslamcı IŞİD ile mücadele adı altında 16 ilde operasyon başlatan Terörle Mücadele Ekipleri İstanbul Bağcılar’da Günay Özarslan isimli devrimci bir kadını infaz ettiği ortaya çıktı. BirGün’e konuşan Halkın Hukuk Bürosu Avukatlarından Özgür Yılmaz, ana akım medya tarafından canlı bomba olarak lanse edilen müvekkili Özarslan’ın daha önce örgüt üyesi iddiasıyla tutuklandığını ancak kendisine yöneltilen tüm suçlamalara rağmen beraat ettiğini aktardı.

EVDE TARAMIŞLAR!

Saat sabah 05.00’te evleri basan polisin hedefindeki devrimcilerden biri Günay Özarslan’dı. Bağcılar’da bir gecelik misafir olarak kaldığı evde, polis kurşunlarıyla öldürüldü. Haberi duyar duymaz Bağcılar’a giden Halkın Hukuk Bürosu Avukatlarından Özgür Yılmaz, polisin iddia ettiğinin aksine olay yerinde hiçbir çatışma emaresinin bulunmadığını ve olayın açık bir infaz olduğuna işaret etti. Avukatlar olarak söz konusu adrese gittiklerinde polis tarafından içeriye alınmadıklarını anlatan Yılmaz, “Savcı konuşmak isteğimizi ilettik, ancak polisler “bekleyin” diyerek bizi oyaladı. Yanımıza ne savcı ne de amir geldi. Bunun üzerine oturma eylemi başlattık ve ancak üç saat, o da polisler gittikten sonra eve girebildik. Bir aile eviydi. Evde Günay dışında bulunan üç kişi polislerin kapıyı açmalarına bile fırsat vermediğini, kapıyı koç başı ile kırdıkları ve içeriye daldıkları anlattılar. O esnada Günay aileye zarar gelememesi için oturma odasına geçmiş. Polis içeriye girer girmez Günay’ın bulunduğu odayı taramış“ dedi.

SUÇ DUYURUSU YAPILACAK

Cenazenin götürüldüğü Yenibosna Adlı Tıp Kurumu’nda polisler tarafından otopsiye girmelerinin engellendiğini belirten Yılmaz, ardından otopsi sonucuna ulaştıklarını ve Özarslan‘ın vücudunda tam 15 mermi çekirdeği çıkartıldığına dikkat çekti. Müvekkilinin daha önce DHKP/ C örgütüne üye olmak iddiasıyla 1 buçuk sene Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi’nde tutuklu kaldığını, daha sonra beraat ettiğini aktardı. Yılmaz, polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını da aktardı.

***

Cenaze törenine polis saldırdı

İstanbul Bağcılar ilçesinde dün yapılan gözaltı operasyonlarında polis tarafından öldürülen Günay Özarslan cenaze töreni polis tarafından engellendi. Özarslan’ın cenazesi, Gazi Mahallesi Cemevi’ne getirildi. “Günay Özarslan ölümsüzdür” pankartı ile Cemevine getirilen cenazeyi TAYAD’lı aileler ve Halk Cephesi üyeleri karşıladı. Özaslan’ın cenazesinin kaldırılacağı Gazi Mezarlığı’na yürüyüş yapmak isteyen kitleye polis gaz bombalarıyla saldırdı.