Gündoğarken, 20 yıl aradan sonra Vassiliki Papageorgiou ile yine aynı sahnede

Türkiye'nin kültleşmiş müzik gruplarından Burhan ve Gökhan Şeşen kardeşlerden oluşan Gündoğarken, 28 Eylül'de 'BurAda Müzik Var' kapsamında Moda Kayıkhanesi'nde konser verecek. Gündoğarken'e bu konserde Yunan şarkıcı Vassiliki Papageorgiou eşlik edecek.

İlk kez 1998 yılında yayınlanan ‘Mest Of Gündoğarken’ albümünde yer alan ‘Rüzgar’ şarkısını birlikte seslendiren Grup Gündoğarken ile Yunan şarkıcı Vassiliki Papageorgiou, 20 yıl aradan sonra tekrar bir araya geliyor. Ada Müzik’in 28 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında İstanbul Moda Kayıkhane’de gerçekleştireceği ‘Bur’ADA Müzik Var’ festivalinin açılış konserinde birlikte sahne alacak usta sanatçılar, Yunan ile Türk ezgileriyle müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak. Ayrıca yayınlandığı ilk günden beri gönülleri fetheden, söz ve müziği İlhan Şeşen’e ait ‘Rüzgar’ isimli şarkı da Grup Gündoğarken ile Vassiliki Papageorgiou tarafından tekrar seslendirilecek. Grup Gündoğarken konserde, son albümleri ‘Özlemişim’den ‘Olamadım’, ‘Yanıldım’, ‘Gereksiz’, ‘Ah Be Hayat’ ve ‘Geriye Kalan’ gibi şarkılarının yanı sıra sözleri Vassiliki’ye, bestesi ise Hasan Esen’e ait ‘Galata’ şarkısını da söyleyecek.

Gündoğarken şarkılarını söyledi

Şarkılarında Ege ve Anadolu ezgilerini birleştirerek büyüleyen Vassiliki, 2003’te grubun şarkılarını Yunanca sözler ile değiştirerek ‘Vassiliki Gündoğarken Söylüyor’ adlı bir albüm de çıkarmış, müzikseverler tarafından büyük ilgi görmüştü. Grup Gündoğarken de bu albümde Vassiliki’ye vokal yaparak destek vermişti.

Dev isimler aynı sahnede

Festivalin açılış gününde ayrıca Birsen Tezer, Aylin Aslım, Ezgi Aktan ve Kolektif İstanbul sahnede olacak. Diğer günlerde sahneye Bülent Ortaçgil, Fazıl Say, Gürol Ağırbaş, Moğollar, Hüsnü Arkan, Mehmet Güreli, Yeni Türkü, Bulutsuzluk Özlemi, Mor ve Ötesi ile Zuhal Olcay gibi önemli isimler çıkacak.