Gündüz’ün ölümüne neden olan Şenyüz ifadesinde içkili araç kullandığını itiraf etti. Aile, Adalet Bakanlığı önünde oturma eylemine başlayacaklarını duyurdu.

Gündüz ailesi bakanlık önünde eyleme başlıyor

İsmail ARI

Bisikletçi Umut Gündüz’e çarparak ölümüne neden olan ve tutuksuz yargılanan Çağdaş Şenyüz’e açılan davada iddianame hazırlandı. Ankara’da 15 Temmuz 2020 tarihinde yüksek alkollü halde araç kullanarak bisikletçi Gündüz’e çarpan ve olay yerinden kaçarak ölümüne neden olan Çağdaş Şenyüz’ün, ifadesinde “Korktuğum için olay yerinden kaçtım” dediği ortaya çıktı. Umut Gündüz’ün ailesi ise yarın Adalet Bakanlığı önünde oturma eylemine başlayacaklarını duyurdu.


Hazırlanan iddianamede, Umut Gündüz’ün ölümüne neden olan Çağdaş Şenyüz’ün, “Seyir halindeyken bir anda pat diye bir ses duydum ve sonra da aracımın camı kırıldı. Bu sırada sert bir fren sesi duydum ve yanımdan beyaz bir araba geçti ve yerde yatan Gündüz’e çarptı. Olay yerine gelenlerin agresif tavırlarından korktuğum için aracıma binerek olay yerinden uzaklaştım ve evime gittim” dediği ifade edildi. İddianamede tutuksuz yargılanan Şenyüz’ün “Bilinçli taksirle ölüme neden olma suçunu işlediği” belirtildi.

1.53 PROMİL ALKOLLÜYDÜ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebiyle hazırlanan bilirkişi raporunda ise Şenyüz’ün ifadelerinde alkollü olduğunu ifade ettiği, olaydan üç saat sonra 1.02 promil alkollü çıktığı ve olay anında ise 1.53 promil alkollü olduğu, çarpma anında zemini kuru ve gece görüşünün de açık olduğu belirtildi. Umut Gündüz’ün babası Menderes Gündüz, BirGün’e yaptığı açıklamada yarın Adalet Bakanlığı önünde oturma eylemine başlayacaklarını açıkladı. Gündüz, “Çağdaş Şenyüz, Umut’u ölüme terk etti. Umut’un kaskı da ekipmanı da vardı. Çağdaş Şenyüz 112’yi arasaydı belki de umut hayatta olacaktı. Ama arkasına bile bakmadan kaçarak Umut’u ölüme terk etti ve de ölümüne neden oldu” dedi.

Umut Gündüz’ün ailesinin bisikletçi ölümlerinin engellenmesi için başlattığı kampanyayı da geçtiğimiz ay polis engellemişti. Umut Gündüz’ün babası Menderes Gündüz ve annesi Asuman Gündüz, hem çocuklarının hatırasını yaşatmak hem de hukuki mücadeleye destek çağrısı yapmak için 56’ncı Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda pankart açtıkları için geçen günlerde Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’na (TEM) bağlı polisler tarafından gözaltına alınmıştı.