Türkiye’nin bekası için artık ciddi tehlike olan AKP iktidarı ve zavallı bir bakanı Süleyman Soylu’nun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na kurdukları tuzaklarıyla ilgili önemli açıklamalarla dün güne başladık!

İBB’nin başarılı çalışmaları sonrası, AKP’nin kinle yaptığı yasadışı saldırılarını öğrenen 16 milyon İstanbullunun Saraçhane mitinglerinde gösterdiği destekle özgüveni artan İmamoğlu, yaptığı basın toplantısında son derece vakur ve bir o kadarda zekice konuşmalar yaptı!

İmamoğlu bu toplantıda, 2019 İstanbul seçimini kazandığı andan itibaren AKP’nin, onu durdurmak, başarısız göstermek ve kaybettiği rantı geri almak için yaptıkları hile, desise ve tuzakları tek tek saydı!

AKP ve Soylu’nun İBB’yi geri almak için uyguladığı her entrikanın birinci nedeni, İBB’nin 5 milyar doları geçen bütçesi!

20 yıldır AKP bu kaynağı kullanarak laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne düşman olan tarikat, cemaat, vakıf ve dernekleri besledi…

İBB, sadece bunların değil, aynı zamanda çeteleşen yandaşlarının da gelir kaynağıydı!

AKP, İstanbul’a ihanet ederek her yeri acayip binalarla betona çevirdi!

“Türkiye’yi pazarlıyoruz” diyerek, “boğazın en güzel yerlerini”, şeyhlere peşkeş çekti!

“Türkiye’nin yurttaşlığını” bir apartman katı fiyatına sattı!

Dünyanın en güzel kenti olan İstanbul yağmalandı!

Uluslararası tefecilerden borç alıp Osmanlı padişahlarına özenip kendi adlarına hanlar, hamamlar, köprüler, camiler yapıldı!

Yalnızca İBB’nin kaynaklarını değil, Türkiye’nin de kaynakları kişisel çıkarları için kullanıldı…

AKP, İBB aracılıyla, ülkede oluşan kayıt dışı ekonominin sağladığı “kara parayı” da yöneten bir politika izledi!

Kara para politikası, İstanbul’u mafyanın başkenti haline dönüştürdü…

AKP’nin hedefi, Cumhuriyet’in başkenti olan Ankara’nın yerine İstanbul’u payitaht olarak kullanmak!

Bu nedenle tüm kamu bankalarını, ekonominin temeli olan kamu kurum ve kuruluşlarını, yeni yapılan “finans merkezini” İstanbul’a taşıdı.

İstanbul, mafyanın, yasadışı yaşam sürenlerin, rantiyelerin, sığınmacıların barınağı haline getirildi…

***

Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da kurulan ve AKP’nin yaşam kaynağı olan, etik, ahlak ve yasa dışı 20 yıllık bu “kara düzeni” yıkan bir güç oldu!

Genel seçim yaklaşıyor!

AKP’yi siyasi tarihten silmenin fırsatı yurttaşlarımızın şimdi önünde!

Tabii Muhalefet yanlış yapmazsa!

Daha önce de yazmıştım; tekrarlıyorum!

Türkiye’yi çökerten, laik, demokratik, sosyal ve hukuk düzenini yok etmeye çalışanları sandığa gömmek adına 6’lı Masa; sosyalist blok ile Emek ve Özgürlük İttifakı hak ve özgürlükler için bir araya gelmelidir!

Her türlü entrikayı yapabilen, etik dışı oyunları ahlaksızca oynayabilen AKP’nin karşısına birlikte çıkmalıdırlar!

Aşağıdaki başlıklarda taviz vermeden kararlı durmaları, çağdaş Türkiye için yaşamsal önem taşımaktadır!

Anayasa’nın 101.maddesi, bir kişinin 2’den fazla kez cumhurbaşkanlığı yapamayacağını kesinlikle yazıyor. Buna göre Erdoğan, 18 Haziran 2023 olağan seçiminde aday olamaz! “Çıksın karşıma!” demek, ona payanda olmak demektir! Bu da Anayasa’yı çiğnemek, halkı oyalamak ve çağdaşlığa ihanet anlamına gelir!

Muhalefet partileri, 6 Nisan sonrasındaki erken seçim için TBMM’nin kendini feshetmesine kesinlikle oy vermeyeceklerini şimdiden halka duyurmalılar!

Kimin aday olacağı önemli değildir!

Önemli olan; ekonomik çöküşten ve bu ucube sistemden sonra çağdaş, laik ve demokratik Cumhuriyet’in nasıl kurulacağı ve sandıkların güvenliğinin nasıl sağlanacağının yolu halka gösterilmelidir!

TBMM’deki çoğunluk çok önemlidir!

Parlamenter sistem için değişecek olan yeni anayasayı çıkaracak çoğunluk bilinmeli ki; Türkiye’nin kurtuluşu ve kuruluşunun tek gücü olacaktır!

***

Şunu da belirtmek isterim ki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘İBB başta olmak üzere bütün belediyeler için erken seçim’ çağrısı zamanlaması yanlış olan gereksiz bir çıkıştır!

Neyse ki İmamoğlu, “Siyasetin gündeminde benim adaylığım yönünde bir tartışma yok. Altılı Masa’nın da yoğun bir gündemi var.

Hemen seçim yapalım vurgusunun, iddiamızı ortaya koyan bir vurgu olduğunu düşünüyorum. İyi yönetimin bugün karşılığının toplumdaki gücünü gösterme konusundaki özgüven cümlesidir bu" diyerek yapılan yanlışı zekice düzeltmiştir!

AKP’nin “İBB takıntısı”, Erdoğan ve partisini yok etme noktasına getirmiştir!

İstanbul’u kaybeden AKP, Türkiye’yi de kaybetmek üzeredir!

Yani AKP, bataklığa gömülürken son çırpınışlarını yapıyor!

2022, AKP’li yılların artık sonu olmalıdır!

2023 ise hem Cumhuriyet’imiz hem de yurttaşlarımız için hak, hukuk, eşitlik ve barışın yaşam bulduğu bir dönem olmalıdır!

Yeni yılınız kutlu olsun!

Görülen o ki; karanlığı aydınlatacak olan güneş yeniden doğmaktadır!