Güney Kıbrıs’ta Rum Milli Muhafız Ordusu’nda (RMMO) görevli 38 yaşındaki Teğmen Nikos Metaxas, 7 kadın ve bir çocuğu öldürdüğünü itiraf etti. Rum yetkilileri, gazetecilere yaptığı açıklamada; Rum subayın cinayetleri itiraf ederek, 7 kadının da cansız bedenlerinin olduğu yerleri söylediğini; belirtilen noktalarda cesetlere ulaşıldığını duyurdu. Metaxas, polise verdiği ilk ifadesinde, “Kadınları boğdukça kendimi güzel hissettim, tekrar […]

Güney Kıbrıs’ta bir subay, 7 kadın ve bir çocuğu öldürdüğünü itiraf etti

Güney Kıbrıs’ta Rum Milli Muhafız Ordusu’nda (RMMO) görevli 38 yaşındaki Teğmen Nikos Metaxas, 7 kadın ve bir çocuğu öldürdüğünü itiraf etti.

Rum yetkilileri, gazetecilere yaptığı açıklamada; Rum subayın cinayetleri itiraf ederek, 7 kadının da cansız bedenlerinin olduğu yerleri söylediğini; belirtilen noktalarda cesetlere ulaşıldığını duyurdu.

Metaxas, polise verdiği ilk ifadesinde, “Kadınları boğdukça kendimi güzel hissettim, tekrar yaptım,” demişti. Rum medyası, ’seri kadın katilinin’, soruşturması ilerledikçe cinayet sayısının artabileceğini de yazdı.

Seri cinayetler, Rum Teğmen Nikos Metaxas’ın, 35 yaşındaki Marry Rose ve 6 yaşındaki kızı Sierra Graze Seucalius’un katili olduğunun anlaşılması ile ortaya çıkmıştı.

Metaxas, kurbanlarını sahte isimle açtığı sosyal medya hesabı üzerinden buluyordu. Kadınlara asker olduğunu söylemeyen Metaxas, kendisini amatör fotoğrafçı olarak tanıtıyordu. Rum subay, kurbanlarının önce fotoğraflarını çekiyor, sonra onların güvenini kazanmaya çalışışordu.