Güney Kıbrıs, koronavirüs  salgının nedeniyle yaşadığı ekonomik krizden kurtulmak için ‘altın pasaport’ uygulamsını devreye sokacak. Uygulamaya göre Güney Kıbrıs,  ülkeye yatırım yapanlara 'Kıbrıs Cumhuriyeti' yani Avrupa Birliği vatandaşlığı verecek

Güney Kıbrıs'tan koronavirüsle ekonomik mücadelede ‘altın pasaport’ kararı

Koronavirüs nedeniyle ekonomik krizle boğuşan Güney Kıbrıs, koronavirüs (Covid-19) krizden kurtulmak için yatırım karşılığı 'Kıbrıs Cumhuriyeti' yani Avrupa Birliği vatandaşlığı satış uygulamasını devreye sokmaya karar verdi.

Küresel ekonomiye ağır darbe vuran koronavirüs salgının etkileri sürüyor. Ekonomik darboğazdan çıkış arayan Güney Kıbrıs, salgına karşı bir dizi ekonomik tedbir almak zorunda kaldı. Koronavirüs nedeniyle Maliye'nin gelir sorunu yaşadığına işaret eden Güney Kıbrıs basını, 'altın pasaport' olarak adlandırılan uygulamanın hayata geçirileceğini yazdı.

Bununla ilgili bir yasa hazırlandığına işaret eden Rum basını, Paskalya sonrasında ilgili yasanın Meclis'e sunulacağını belirtti.

6 MİLYAR 600 MİLYON AVROLUK GELİR

Güney Kıbrıs’ın, 2013'ten bugüne kadar toplamda 6 milyar 6 milyon avro karşılığında vatandaşlık verdiği kaydedildi. Bu rakamın Gayrı Safi Yurtiçi Hasılası’nın yüzde 1,2’sine denk geldiği ifade edildi.

AB vatandaşlığı bekleyenlerin sayısının şu anda 700 kişi olduğu belirtildi. Güney Kıbrıs’tan vatandaşlık almak için 2 milyon 500 bin avroluk yatırım yapma şartı bulunuyor.

DHA