2022 FIFA Dünya Kupası H Grubu'nda Portekiz'i 90+1'de Hee-Chan Hwang'ın attığı golle 2-1 yenen Güney Kore, adını bir üst tura yazdırmayı başardı. Aynı grupta Gana ile karşı karşıya gelen Uruguay'a ise galibiyet yetmedi. Gana'yı 2-0 mağlup eden Uruguay, rakibine göre daha az gol attığı için Dünya Kupası'na veda etti.

Güney Kore adını üst tura yazdırdı, Uruguay kupaya veda etti

2022 FIFA Dünya Kupası H Grubu'nda Uruguay-Gana, Portekiz-Güney Kore karşılaşmaları yaşandı.

Dünya Kupası'nda son 16 turunu garantileyen Portekiz'i 90+1. dakikada Hee-Chan Hwang'ın attığı golle 2-1 yenen Güney Kore adını bir üst tura yazdırmayı başardı.

Uruguay ise Gana'yı Giorgian de Arrascaeta'nın golleriyle 2-0 mağlup etti. Uruguay, Güney Kore ile grubu aynı puanda tamamlarken rakibine göre daha az gol attığı için turnuvaya veda etti.

Education City Stadı'nda oynanan Portekiz-Güney Kore mücadelesini Güney Kore 2-1 kazandı. 5. dakikada Ricardo Horta ile öne geçen Portekiz'e Güney Kore 27. dakikada Young-Gwon Kim ile karşılık verdi. Mücadelede son sözü 90+1. dakikada Hee-Chan Hwang söyledi. (2-1)

PORTEKİZ VE GÜNEY KORE SON 16'DA

Bu sonuçla puanını 4'e çıkaran Güney Kore adını son 16 turuna yazdırdı. Grubu 6 puanla lider tamamlayan Portekiz de adını bir üst tura yazdırdı. Portekiz'de maça ilk 11'de başlayan Cristiano Ronaldo 65 dakika sahada kaldı.

2022 Dünya Kupası H Grubu mücadelesinde Gana ve Uruguay ise Al Janoub Stadı'nda karşı karşıya geldi. Mücadelenin 21. dakikasında Gana, penaltı kazandı. Topun başına Andre Ayew geçerken Uruguay kalecisi Sergio Rochet penaltıyı kurtardı.

Penaltı pozisyonundan 5 dakika sonra ise Uruguay üstünlük golünü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Luis Suarez ceza sahasında topla buluşurken kaleciden dönen topu Giorgian de Arrascaeta tamamladı ve takımını öne geçirdi. Uruguay'ın üstünlük golünün ardından 31. dakikada ise Giorgian de Arrascaeta farkı ikiye yükseltti. Luis Suarez'in ceza sahasına havalandırdığı topta düzgün bir vuruşla kaleciyi mağlup eden Arrascaeta, takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydetti.

İlk yarının kalan bölümünde başka gol olmazken devreye Uruguay'ın 2-0'lık üstünlüğüyle girildi.

'VAR' İNCELEMESİ SONRASI PENALTI ÇIKMADI

Uruguay'da Darwin Nunez, 58. dakikada ceza sahasında yerde kaldı. Uruguaylı oyuncular penaltı beklerlen maçın hakemi Daniel Siebert maçı devam ettirdi. Yapılan VAR incelemesinin ardından da pozisyonun penaltı olmadığı belirtildi.

İkinci yarıda Gana, yakaladığı fırsatları değerlendiremezken Uruguay da skor üretemedi ve mücadele 2-0 Uruguay'ın üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonucun ardından Uruguay 4 puana ulaşırken Gana 3 puanla turnuvayı tamamladı. Gruptaki son maçların ardından Güney Kore ve Uruguay 4 puana ulaştı. Güney Kore, Uruguay'a göre daha fazla gol attığı için bir üst tura adını yazdıran takım oldu.

GANA, İLKİ BAŞARDI

Mücadelenin 21. dakikasında Gana, penaltı atışından yararlanamadı. Penaltı atışında topun başına geçen Ayew, ağları havalandıramazken kaçan penaltıyla birlikte Gana bir ilki başardı. Opta'nın detaylı analize başladığı 1966'dan bu yana Gana, Dünya Kupası'nda bir rakibine karşı iki penaltı kaçıran (seri penaltılar hariç) ilk ülke (2010 ve 2022) oldu.

Karşılaşmada Uruguay'ın gollerini kaydeden Giorgian de Arrascaeta, Opta verilerine göre bir Dünya Kupası'nın ilk yarısında iki gol atan üçüncü Uruguaylı futbolcu oldu.