Ülkede yeni enfeksiyonlarda aşağı yönlü harekete rağmen, Saglık Bakan Yardımcısı Kim Gang-Lip, halkı Paskalya ve seçimler boyunca "sosyal mesefelendirme" kurallarını düzgün bir şekilde uygulamaya ve rehavete kapılmamaya çağırdı

Güney Kore'de 20 Şubat'tan bu yana en düşük Covid-19 vaka sayısı görüldü

Güney Kore hükümeti Perşembe günü duyurduğu haberde 20 Şubat'tan itibaren en düşük yeni koronavirüs vaka sayısını bildirdi. Ülkenin salgın merkezi durumunda olan Daegu hiç yeni vaka bildirmedi.

Daegu'da enfeksiyon 20 Şubat'ta Shincheonji Hristiyan Kilisesine bağlı bir "süper yayıcı etkinliğin" ardından hızla yayılmıştı.

Ülkede yeni enfeksiyonlarda aşağı yönlü harekete rağmen, Saglık Bakan Yardımcısı Kim Gang-Lip, halkı Paskalya ve seçimler boyunca "sosyal mesefelendirme" kurallarını düzgün bir şekilde uygulamaya ve rehavete kapılmamaya çağırdı.

Bakan Gang-Lip, "Üç haftalık yoğun sosyal mesafelendirmenin ardından Daegu'da yeni vaka bildirilmemesi kazanımımızdır, ancak günlük enfeksiyon sayısı sadece günün hastalarının sayısıdır, bu yüzden buna önem atfetmenin ve buradan doğru öngörüde bulunmanın özensiz bir davranış olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kore, bulaşma rotalarının tanımsız kaldığı vakalarının yanı sıra dışardan gelen yeni enfeksiyonlar, eğlence merkezleri ve hastanelerde küçük ölçekli salgınlar nedeniyle hala tetikte.

Sağlık yetkilileri, Cuma günü Güney Seul'de bir barla ilişkili 5 ve Pyeongtaek'te bir barla ilişkili 18 vaka teyit ettiklerini belirttiler.

Ülkenin son iki haftadaki yeni vakalarının, yüzde 54'ü yurt dışından gelen ve ithal vakalarla ilişkili ve yüzde 30.4'ü ise bakim evleri ve hastanelerle ilişkili.

Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, ülkenin toplam vakalarının yüzde 10'u için bulaşım rotaları hala belirsizliğini koruyor.

Hükümet, "günlük karantina sistemi" geçiş için taslak rehberi halka sunarak görüşlerini toplamayı planlıyor.

Kaynak: The Korea Herald