Güney Kore'de koronavirüse yakalanıp tedavi edilen en az 91 kişiye ikinci kez virüsün bulaştığı bildirildi

Güney Kore'de 91 kişi ikinci kez Covid-19'a yakalandı

Güney Koreli yetkililer koronavirüs testleri pozitif çıkan ve tedavi görüp virüsten kurtulan 91 hastanın testlerinin daha sonra yeniden pozitif çıktığını bildirdiler.

Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Direktörü Jeong Eun-kyeong, yaptığı açıklamada hastaların yeniden enfekte olmasından ziyade virüsün yeniden aktive olmuş olabileceğini belirtti.

Güney Kore sağlık yetkilileri bu trendin arkasında yatan şeyin açık olmadığını, epidemiyolojik araştırmaların sürdüğünü belirttiler.

Bu rakam pazartesi günü 51 olarak belirtilmişti. Güney Kore’de toplamda yaklaşık 7 bin insanın test sonucu pozitif çıkmışt.

Kore Üniversitesi Guro Hastanesi'nden Bulaşıcı Hastalıklar Profesörü Kim Woo-Joo yaptığı açıklamada, "Sayı şu an 91. Ve bu sadece başlangıç, daha da artacak" dedi.

Başka bazı uzmanlar ise bu durumun hatalı test sonuclarından kaynaklanabileceğini, virüsün kalıntılarının hastaların sisteminde olabileceğini ancak virüse sahip kişi veya baska insanlar için bir tehlike arz etmediğini ve bulaşma riski taşımadığını belirtti.

Hallym Üniversitesi Sacred Heart Hastanesi'nde Akciğer Yıbbı Profesörü Jung Ki-Suck, “Hükümetin bu değişkenlerin her biri için cevap bulması gerekiyor” dedi.

Kaynak: Reuters