CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu'da ziyaretlerde bulundu. Şehit yakınları ve gazilerle görüşüp sorunlarını dinleyen vekillere, Güneydoğu'da mayın patlaması sonucu bacağını kaybeden gazi, kendisinden rapor istenmesine sitem ederek, "15 Temmuz gazilerine her yerde ayrıcalık var, bizi itibarsızlaştırıyorlar" dedi.

Güneydoğu gazisi: 15 Temmuz gazilerine her yerde ayrıcalık var, bizi itibarsızlaştırıyorlar

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile birlikte Ordu-Aybastı ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

Şehit yakınları ve gaziler ile de görüşüp sorunlarını dinleyen vekillere, bir Güneydoğu gazisi “Mayın patlaması ile bacağımı kaybettim. Benden rapor yenilemesi istiyorlar. Bu bacak protez, yerine mi gelecek de kontrol ediyorlar? 15 Temmuz Gazilerine her yerde ayrıcalık var, bizi itibarsızlaştırıyorlar" diye isyan etti.

ADIGÜZEL: "ŞEHİT VE GAZİLERİ NEDEN AYIRIYORSUNUZ?"

Diğer şehit yakınları ve gaziler de yaşadıkları ayrımcılığı örnekleri ile anlattıktan sonra CHP'li Adıgüzel konu hakkında sert değerlendirmelerde bulundu.

CHP'li Adıgüzel, “Bu ülkede şehit ve gaziler arasında ayrımcılık yapılıyor. 15 Temmuz şehit ve gazilerine ayrı uygulama diğer şehit ve gazilere ayrı... İlçenin kaymakamı bile 15 temmuz gazisi geldiği zaman aşağı inip kapıda karşılıyor ancak diğer gaziler geldiğinde kaymakamın kapısında sıra bekliyor. Gazilerimizden 5 yılda bir rapor istiyorlar. Yanımdaki Güneydoğu gazisi, mayına bastı ve ayağı protez. Bu ayak tekrar çıkmayacak ki tekrar tekrar rapor istiyorsunuz."

Adıgüzel, 15 Temmuz gazilerine ayrıcalıklar sağlanarak anne ve babası dışında diğer yakınlarının sağlık kurumlarından faydalanamadığını, silah ruhsatında ve maaşlarda farklılıklar olduğunu belirterek sözlerine şunları ekledi:

"Siz şehit ve gazilerinizi neden ayırıyorsunuz? Diğerleri de vatan için canlarını verdiler ya da yaralanıp uzuvlarını bıraktılar. Siz eğer o sizden bu bizden derseniz bu işin sonunu bulamayız . Bu şekilde onları sürekli itibarsızlaştırıp toplumda küçük düşürüyorsunuz. Başka ülkede olsa el üstünde tutulur. Şehitler ve gaziler bizim baş tacımız. 15 Temmuz'du ötekiydi berikiydi diye ayıramazsınız. Defaatle Meclis'te dile getirdik. Takipçisi olmaya devam edeceğiz.”