İzmit'te yerel bir internet haber sitesinin sahibi, gazeteci Güngör Arslan'ın öldürülmesine ilişkin davanın 3'üncü duruşması gerçekleşti. Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili 6'sı tutuklu 14 kişinin yargılandığı davada savcı, mütalaasında sanık Ramazan Özkan, Ersin Kurt ve Burhan Polat’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Diğer sanıklar için ise 20 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi. Duruşma 9 Ocak 2023'e ertelendi.

Güngör Arslan cinayeti davasında 3 sanığa ağırlaştırılmış müebbet talebi
Fotoğraf: İHA

İzmit’te yerel bir internet haber sitesinin sahibi gazeteci Güngör Arslan'ın 19 Şubat’ta ofisinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından açılan davanın 3'üncü duruşması Kocaeli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada savcı, sanıklar; Ramazan Özkan, Ersin Kurt ve Burhan Polat’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep ederken, diğer sanıklar için 20 yıla kadar hapis cezası talep etti.

6’sı tutuklu, toplam 14 sanığın bulunduğu davada, öldürülen gazeteci Güngör Arslan’ın ailesi, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada sanıkların olay gününe ait baz istasyonu kayıtlarının incelendiği raporların mahkemeye geldiği görüldü. Taraf avukatları, rapora dair görüşlerini sundu. Sanıklar ve avukatlarının rapora dair beyanlarının alınmasının ardından, Cumhuriyet Savcısı mütalaasını açıkladı.

SAVCI, CİNAYETİ RAMAZAN ÖZKAN'IN İŞLEDİĞİNİ BELİRTTİ

Savcı mütalaasında, Güngör Arslan’ın kendisine ait internet haber sitesinde sanık Ersin Kurt’un aleyhinde birden fazla haber yapması üzerine, Kurt’un daha sonra yazılacak olan haberlere mani olmak için kendi otoritesi altında işlerini yapan sanık Burhan Polat’a Güngör Arslan’ın öldürülmesini söylediğine kanaat getirildiğini belirtti.

Burhan Polat’ın bu işi yakın arkadaşları olan diğer sanıklar Ramazan Özkan, Ferhat Yıldırım ve Hasan Emre Çelik’e söylediği ve olay öncesinde sanıkların birlikte keşif yaparak bilgi topladıklarına değinen savcı, daha sonra sanık Ramazan Özkan’ın cinayeti işlediğini belirtti. Mütalaaya sanıkların yakalandıktan sonra yalan ifadelerle kolluk kuvvetlerini yanlış yönlendirmeye çalıştıklarını da ekleyen savcı, cinayeti işleyen Ramazan Özkan’ın ‘Tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Cumhuriyet Savcısı, sanıklar Ersin Kurt ve Burhan Polat hakkında da ‘Tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini talep etti.

Sanıklar Ferhat Yıldırım ve Hasan Emre Çelik hakkında, ‘Tasarlayarak kasten öldürme suçuna yardım etmek’ suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep eden savcı, sanıklar Can Yılmaz, Kadir Yıldırım ve Özgür Taşkıran’ın ‘Suçluyu kayırma’ suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi.

Tutuksuz sanıklardan Erdal Tilki, Erdal Yıldırım, Yadigar Başyurt ve Abdullah Yürük’ün ise ‘Suç delillerini değiştirmeye teşebbüs’ suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını isteyen savcı, sanık Ramiz Saatçi’ye ise ‘Tasarlayarak kasten öldürmeye yardım etmek’ suçundan beraat verilmesini, ancak ‘Ruhsatsız ateşli silah bulundurmak’ suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Mütalaada sanıklardan Emrah Yıldırım’ın ise üzerine atılı suçlardan beraati talep edildi.

"TEHDİTTEN BİRKAÇ AY YATAR ÇIKARIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM"

Mütalaayı kabul etmeyen Ersin Kurt, “Hakkımda tek bir delil elde edilemedi, varsayımlar üzerine yargılanmaktayım. Hakkımdaki iddialar kurgudur, mütalaayı kabul etmiyorum” dedi.

Ramazan Özkan ise “Güngör Arslan ile bir husumetim yoktu, kendisi bana vatan haini deyince bundan etkilenerek onu korkutmak istedim. Onu öldürmek istesem oturduğu yerden kalkmasına müsaade etmeden kafasından vururdum. Kendisi vurulduktan sonra ağza alınmayacak küfürler de etti. Öldürmek amacıyla hareket etmedim. Kimse bana talimat vermedi, ben kiralık katil değilim. Ersin Kurt’u da tanımam. Tehditten birkaç ay yatar çıkarım diye düşünüyorum olayların bu şekilde olacağını bilmiyordum” diye konuştu.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halini devamına, beyanları alınan taraflar, savunma hazırlamak amacıyla mahkemeden süre talep etmesi üzerine talebi yerinde buldu duruşmayı 9 Ocak 2023 tarihine erteledi.

(DHA, İHA)