Gazeteci Güngör Arslan'in öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma devam ediyor. Güngör Arslan'ın kızı Nazlıcan Arslan sorumluların bir an önce gereken cezayı almasını istediklerini söyledi. Arslan ayrıca, emniyette ve adliye sürecinde kendilerine ya da avukatlarına herhangi bir şekilde sanıkların ifadelerinin verilmediğini iddia etti.

Güngör Arslan cinayeti: Sanık ifadeleri aile ile paylaşılmıyor

Haber Merkezi

İzmit’te yerel haber sitesi sahibi Güngör Arslan’ın öldürüldüğü ofis, mührün kaldırılmasının ardından yeniden açıldı. Duvardaki kurşun izleri dikkat çekerken, öldürülen gazetecinin kızı Nazlıcan Arslan sorumluların bir an önce gereken cezayı almasını istiyor.

Olayın ardından internet haber sitesinin bulunduğu ofis, mührün kaldırılması ve temizlik çalışmalarının yapılmasıyla yeniden açıldı. Nazlıcan Arslan, babasının öldürüldüğü masada çalışmalarına başladı. Masanın arkasındaki duvarda, kurşun izlerinin olduğu görüldü. Ofisin giriş katındaki duvarlarda da kurşun izleri bulunuyor.

Emniyette ve devamındaki adliye sürecinde kendilerine ya da avukatlarına herhangi bir şekilde sanıkların ifadelerinin verilmediğini öne süren Nazlıcan Arslan, “Yargılama konusunda ciddi bir sıkıntı yaşıyoruz. Vekil olarak sunduğumuz avukatımız CMK 153 uyarınca alması gereken sanık ifadelerini alamıyor ve bunun için herhangi bir gerekçe belirtilmiyor. Sadece ‘Ben ifadeyi vermeyi uygun görmüyorum, isterseniz bir okutalım’ deniliyor. Bahse konu olan 10 kişinin hepsinin ifadelerini göz atma suretiyle bir insanın savunma yazması pek mümkün değil. Hele ki ölen insanın arkasından. Ben hem medya hem de avukatlık meslek grubuna ait bir insan olarak üzülüyorum. Ben yarın bir gün ruhsatımı aldıktan sonra adliyede o insanlarla yüz yüze bakacağım. Bu şekilde önümüze taş koyulması çok acı” dedi.

gungor-arslan-cinayeti-sanik-ifadeleri-aile-ile-paylasilmiyor-987504-1.

‘YALAN İFADELER VERİLMESİ İSTENDİ’

Burhan Polat’ın emniyette verdiği ifadesinde Güngör Arslan’ın kız arkadaşı Tuğba U.’ya çiçek, şarap göndererek rahatsızlık verdiği iddiasına da değinen Nazlıcan Arslan, şöyle konuştu:

“Tuğba U.’nun mahkemedeki herhangi bir ifadesine ulaşamadık. Sadece kulaktan dolma bir şekilde öğrendiğimiz kadarıyla kendisi ifadeleri yalanlamış. Burhan Topal isimli kişiyi asla tanımadığını, kendisini 3 kişinin gelmesi suretiyle ‘Sen bu şekilde ifade vereceksin, bu şekilde söyleyeceksin’ dediğini duyduk. Kendisi de kolluğa verdiği ifadesinde, ‘Ben herhangi bir şekilde bunları tanımıyorum, bu kişilerle ilişkim yok’ demiş.”

Babasının muhalif bir gazeteci olduğuna da değinen Nazlıcan Arslan, şöyle konuştu: "Benim babamın dostu çoktu ama düşmanı bundan da çoktu. Hatta cenazesinde bahsedilen konu olan babamın söylediği ‘Benim cenazem kalabalık olur’ lafı doğru çıktı. Çünkü gerçekten hasımları diyebileceğim, düşmanı diyebileceğim nice insan o an gerçekten öldü mü, diye geldiler. Yalnızca son iki haberle ilgili değil. Bu kentle, bu kentin bütün yolsuzluklarıyla, bu kentteki bütün olumsuzluklarla mücadele etti benim babam. Yalnızca bu olayı 2 haberle bağdaştırmayı yanlış buluyorum."