Güngören'de çatlaklar oluşan ve sallantı yaşanan 4 katlı bina, güvenlik gerekçesiyle tahliye edildi. Binanın yanındaki bina da boşaltıldı.

Güngören'de 4 katlı binada çatlaklar oluştu: 2 bina tahliye edildi
Fotoğraf: DHA

İstanbul'un Güngören ilçesinde gece saatlerinde çatlaklar oluştuğu belirlenen 4 katlı bina, güvenlik gerekçesi ile tahliye edildi. Bu binanın hemen yanındaki bina da aynı gerekçe ile boşaltılırken, binada oturanların bazıları geceyi sokakta geçirdi.

DHA'nın haberine göre Genç Osman Mahallesi'nde saat 03.00 sıralarında Mehmetçik Sokak'ta bulunan 4 katlı binada yaşayanlar, binada oluşan çatlaklar nedeniyle durumu itfaiye, polis ve belediye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye, polis ve Güngören Belediyesi'ne ait ekipler, binada inceleme yaptı.

İncelemelerin ardından 2 bina da güvenlik gerekçesiyle tahliye edildi. Sabah saatlerinde bina temelinde inceleme yapılacağı öğrenildi. Ayrıca, boşaltılan binaların yan tarafında yapımı devam eden inşaatın da olduğu görüldü. Belediye ekiplerinin bina çevresindeki önlemlerinin inceleme bitinceye kadar süreceği belirtildi.

'YAN BİNADA SALLANTI OLMUŞ'

Yan binada oturan Nevzat Civcik, "Şu anda bekliyoruz, tam olarak ne olduğunu biz de bilmiyoruz. Yan binada sallantı olmuş, fayanslar dökülmüş. Biz de onun için çıktık dışarı. Bekliyoruz bakalım ne olacak. Zabıta ekipleri geldi, biz de dışarıda bekliyoruz. Bizim binada çatlak yok, yan binada var" dedi.