Günün önerisi: 2013 NBA final serisi altıncı maç San Antonio Spurs-Miami Heat

SPOR SERVİSİ

NBA, basketbol son yıllarda çok büyük değişim yaşadı ve inanılmaz anlara tanıklık etti. Bunların arasında San Antonio Spurs ile Miami Heat arasında oynanan 2013 final serisi altıncı maçının yeri ayrı. Karşılaşma hem kendi içinde hem de NBA tarihi için özel bir yer taşıyor.

2010 yılında evim dediği Cleveland Cavaliers’ı istediği şampiyonluk yüzüğü için pek de hoş olmayan bir şekilde terk edip Miami Heat’e giden ve NBA’in ‘kötü çocuğu’ LeBron James, Dwayne Wade-Chris Bosh’la oluşturduğu süper üçlüyle bir sezon önce istediği yüzü almış ancak ikincisi için San Antonio Spurs duvarına çarpmış gözüküyordu.

Seride 3-2 önde olan ve karşılaşmanın bitmesine 28 saniye kala beş sayı öne geçen Spurs, şampiyonluğa artık çok yakındı. Hatta maçın bittiğini düşünen bazı Miamili taraftarlar salondan çıkmaya başlamış, Spurs’ün kupa töreni için hazırlıklar başlamıştı. Ne olduysa bundan sonra oldu. Gregg Popovich’in Tim Duncan’ı kenarda unutması, Kawhi Leonard’ın kaçırdığı ve Ray Allen’ın tarihe geçen üçlüğü. Karşılaşmayı uzatmaya taşımayı başaran Miami uzatmada rakibini 103-100 mağlup ederek seriyi son maça taşımıştı. Son maçta da rakibini mağlup etmeyi başaran Heat üst üste ikinci şampiyonluğunu kazanmıştı. Özetle bu karşılaşma sıkıcı geçen günlerde sizlere ilaç gibi gelecek.

gunun-onerisi-2013-nba-final-serisi-altinci-mac-san-antonio-spurs-miami-heat-709754-1.
İzlemek için görsele tıklayın ya da QR kodu okutun