Günün önerisi | Borg  McEnroe: Tenisin iki farklı yüzü

SPOR SERVİSİ

Federer, Nadal ve Djokovic’ten önce onlar vardı. 70’li yılların ezeli rakipleri Björn Borg ve John McEnroe teniste bir dönemi domine eden isimlerdi. İkilinin bu rekabeti 2017 yılında beyazperdeye aktarıldı.

Borg vs McErnroe, isminden ve konusunun özetinden dolayı böyle bir endişe yaratsa da bizce film bahsettiğimiz tuzaklara düşmeyen, anlatım ve biçim açısından sırtını tamamen bir spor müsabakasına yaslamayan, başarılı ve herkese hitap edebilecek bir film. Björn Borg kariyerinin zirvesinde, John McEnroe ise çok büyük bir ivme yakalamış ve yükselişte olan genç bir tenisçidir. Karakterleri ve oyun stilleri çok farklı olan bu iki tenisçi 1980 Wimbledon finalinde karşı karşıya gelir. Ancak bu karşılaşmanın anlamı, bir şampiyonluk mücadelesinden çok daha fazla ve derindir ve iki oyuncunun kendileriyle yüzleşmesine yol açacak nitelikte…

İKİ FARKLI KARAKTER

Filmin temelini iki değişik oyuncudan ziyade iki çok farklı karakter oluşturuyor. Karşımızda sadece en iyi olmak için tenis oynayan iki oyuncu yok. Daha çok şiddetli bir şekilde çarpışan, birbirlerine ağır zarar verecek, ortalığı adeta ateşe veren, iki karakter var.

Özetle, iki farklı sporcunun, karakterin savaşını anlatan bu film kesinlikle izlemeye değer.