İktidarın İstanbul’un iki yakasında yapacağı salgın hastaneleri tartışmasına katılan Esenyurt’un eski Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan, “Hızlı bir sterilizasyonla Silivri Cezaevi’ni boşaltırsanız; orası 1 haftada 10 bin yataklı bir hastaneye dönüşür” dedi

Gürbüz Çapan’dan AKP’ye öneri: Yenisini beklemeyin, Silivri zindanını salgın hastanesi yapın

AKP’nin koronavirüs salgını için İstanbul’un iki yakasında yapacağı iki hastanenin çalışmaları sürerken tartışmaları da devam ediyor. Hastanelerin yerleri ve yapım süreleri tartışmasına, Esenyurt’un eski Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan da katıldı. Çapan, bunlar yerine Silivri Cezaevi’nin boşaltılıp 10 bin yatalı bir hastaneye dönüştürülebileceğini söyledi. Çapan ayrıca, “Silivri Zindanları İnsanlığa faydalı olma şansı yakaladı” dedi.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki kişisel hesabından Silivri önerisini paylaşan Çapan, şunları söyledi:

Atatürk Havalimanı’na (Yeşilköy) ve Sancaktepe’ye 45 gün içinde 1000’er yataklı iki sahra hastanesi yapılacakmış. Hızlı bir sterilizasyonla Silivri Cezaevi’ni boşaltırsanız; orası 1 haftada 10 bin yataklı bir hastaneye dönüşür. Bir işiniz de hayra dokunmuş olur böylece.

Hem hastalar izole edilir, hem diğer hastaneler asli görevlerine döner... Haydi Dünyanın En Büyük Hastanesini kurmak elinizde! Silivri Zindanları İnsanlığa faydalı olma şansı yakaladı!..

gurbuz-capan-dan-akp-ye-oneri-yenisini-beklemeyin-silivri-zindanini-salgin-hastanesi-yapin-713729-1.