Gürcistan'da banka soymak amacıyla yaklaşık 20 kişiyi rehin alan saldırgan, güvenlik güçlerinin banka binasından uzaklaşmasını talep ederek aksi durumda rehineleri öldüreceğini söyledi.

Gürcistan'da banka soymak isteyen saldırgan 20 kişiyi rehin aldı

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e 300 kilometre mesafedeki Zugdidi kentinde bir bankaya giren ve 20 civarında kişiyi rehin alan saldırgan, olay yerine gelen polis güçlerinden banka binasından uzaklaşmalarını talep etti.

AA'da yer alan habere göre, yaklaşık 500 bin dolar para istediği iddia edilen saldırgan, rehinelerden birinin üzerinden taleplerini bir televizyon kanalına iletti.

gurcistan-da-banka-soymak-isteyen-saldirgan-20-kisiyi-rehin-aldi-795504-1.

OPERASYON DEVAM EDİYOR

TV'ye bağlanan rehinelerden Irakli Kvaratskhelia, saldırganın polislerin banka binasından uzaklaşmadığı sürece rehineleri öldürmeye başlayacağını söylediğini aktardı.

Gürcistan İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, olay yerine polis özel kuvvetlerinin gönderildiği ve rehineleri kurtarmak için operasyon başlatıldığı kaydedildi.

Operasyon devam ediyor.

gurcistan-da-banka-soymak-isteyen-saldirgan-20-kisiyi-rehin-aldi-795505-1.

17 REHİNEYİ SERBEST BIRAKTI

Kimliği henüz belirlenemeyen saldırgan ilerleyen saatlerde talep ettiği 500 bin doları getiren polis ve iki rehineyi yanına alarak bir araçla olay yerinden uzaklaştı, 17 rehineyi ise serbest bıraktı.

Serbest kalan rehinelerden Irakli Kvaratskhelia, sosyal paylaşım sitesinden yayımladığı mesajında, polislerin saldırgana talep ettiği parayı getirmesinden sonra söz konusu rehinelerle ayrıldığını ve diğer rehinelerini ise serbest bıraktığı bilgisini paylaştı.

Saldırgan ve yanına aldığı 3 rehinenin ne tarafa gittiği henüz bilinmiyor.