CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP'nin cumhurbaşkanı adayının hazır olduğunu söyledi. Tekin, "Kesinlikle. CHP’li, aynı zamanda Millet İttifakı’ndaki siyasi partilerin de rahatsız olmayacağı rahatlıkla oy verebileceği bir şahıs olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Gürsel Tekin: CHP’nin cumhurbaşkanı adayı hazır

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, partisinin gündeminde yer alan konulara ilişkin olarak Milliyet yazarı Tunca Bengin'e açıklamalarda bulundu.

Memleket Hareketi'nin kurucusu Muharrem İnce'nin CHP'den istifasını değerlendiren Tekin, "40 yıldır CHP’ye emek vermiş, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olmuş bir arkadaşımızın ayrılması parti açısından da bizim açımızdan da üzücü bir tablodur. Bunu hiç bir siyasi parti istemez. Keşke olmasaydı" dedi.

İnce'nin ayrılmasıyla CHP'nin cumhurbaşkanı adayı hesaplarının da değiştiği iddiasını değerlendiren Tekin, "Bu sistemin ruhu öyle bir şey önünüze koyuyor ki 50 artı 1’i almak zorundasınız. Durum böyle olunca CHP’nin şöyle bir sorumluluğu var. CHP aynı zamanda Millet İttifakı’nın lokomotifi olan bir siyasi parti daha farklı sorumlu davranmak zorunda" ifadesini kullandı.

"CHP’nin adayı belli anlamında mı?" sorusuna Tekin, "Evet, hazır ama isim veremem” yanıtını verdi.

Bengin'in "CHP’li biri yani?" sorusunu Tekin, şöyle yanıtladı: "Kesinlikle. CHP’li, aynı zamanda Millet İttifakı’ndaki siyasi partilerin de rahatsız olmayacağı rahatlıkla oy verebileceği bir şahıs olduğunu söyleyebilirim. Ama koşullar birinci turda tek aday olsun olursa tabi bu isim değişebilir o zaman."