CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Gürsel Tekin'in açıklamasının kişisel değerlendirmesi olduğunu belirten Özel, "Millet İttifakı'nın böyle bir gündemi olmadığı açıklanmıştır" ifadelerini kullandı.

Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözlerine ilişkin CHP'li Özel'den açıklama

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözlerine ilişkin, "Sayın Gürsel Tekin'in orada yapmış olduğu açıklama kendisinin kişisel değerlendirmesidir. Millet İttifakı'nın böyle bir gündemi olmadığı açıklanmıştır" dedi.

Özel, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Manisa'da üzüm fiyatını 27 lira olarak açıkladığı anımsattı.

Kendilerinin de üzüm fiyatı konusunda araştırma yaptıklarını, Manisa Ziraat Odasıyla görüştüklerini dile getiren Özel, görüşmeler sonucunda üzüm fiyatının 35 lira olması gerektiğini belirlediklerini aktardı.

Erdoğan'ın üzüm fiyatını açıklaması sonrası piyasanın "allak bullak" olduğunu belirten Özel, "Toprak Mahsulleri Ofisi çiftçiden bütün üzümü almadığı için serbest piyasada üzümün fiyatı 19 lira, 20 lira, 21 lira olarak gerçekleşmiş durumda" dedi.

Erdoğan'ın üzüm üreticisine değil de üzüm ihracatçısı Ali Uçak'a üzüm fiyatını danıştığını söyleyen Özel, "Bugün gelinen fiyatın tek sorumlusu bunlardır ama bunlar sadece vatandaşı perişan etmediler, kendilerini zengin ettiler. Bu fiyatlardan üzüm alıp ihracat yapıyorlar ve geçtiğimiz hafta bu eleştiriler yoğunlaşınca sosyal medyadan kendilerini savundular" ifadelerini kullandı.

EGM'NİN MURAT BAKAN HAKKINDAKİ SUÇ DUYURUSU

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, polislere ödenecek maaş promosyonlarıyla ilgili açıklamaları nedeniyle CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan hakkında suç duyurusunda bulunduğunu da anımsatan Özel, "Bizim açımızdan Murat Bakan'a yapılan bu suç duyurusu onun için takdirname niteliğindedir. Murat Bakan bunu ortaya çıkarıyor, suç duyurusunda bulunuyorlar. Sayenizde bu konuda yapılan çalışma bütün Türkiye tarafından duyuldu. Bu konuda çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin birçok yerinde festivallerin iptal edildiğini söyleyen Özel, "Adalet ve Kalkınma Partisi, MHP'nin Türkiye'yi getirdiği noktada gençler festival yapamamakta, iktidara yakın sanatçı değilsen konserlerin iptal edilmektedir" dedi.

GÜRSEL TEKİN'İN SÖZLERİ

Bir gazetecinin CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözlerini anımsatması üzerine Özel, "Partinin tutumu açısında şunu söylemem gerekir; Cumhuriyet Halk Partisi'nin görüşlerini Sayın Genel Başkan, Sayın Parti Sözcümüz ve 3 Grup Başkanvekili açıklar. Bunun dışında yapılan değerlendirmeler kişisel değerlendirmelerdir. Bunun ötesinde yapılan her şey spekülasyondur. Sayın Gürsel Tekin'in orada yapmış olduğu açıklama kendisinin kişisel değerlendirmesidir. Millet İttifakı'nın böyle bir gündemi olmadığı açıklanmıştır" dedi.

ERDOĞAN'IN 'BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ' AÇIKLAMASI

Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan'a yönelik "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerini anımsatması üzerine ise Özel, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Beyefendi 'Bir gece ansızın gelebiliriz' nereden alıntılamış? Kıbrıs Barış Harekatı'ndan, onun öncesinden olabilir mi? 'Bir gece ansızın gelebiliriz' Kıbrıs Barış Harekatı'nın öncesindeki bir slogandır. Bülent Ecevit'i her fırsatta aşağılayan, hakir gören, küçük düşürmeye çalışanların neye sığındıklarını, neye sarıldıkları, milletin zihnindeki hangi duyguya oynadıklarını bir görelim. İkincisi, 20 yıldır bu ülkeyi yönetiyorsunuz. Yunanistan sizin görevinizi doğru yapmamanız yüzünden silahlandırılması gereken adaları silahlandırıyor.

Özellikle son 10 yılda, onlarca soru önergesini ya cevapsız bıraktınız ya inkar ettiğiniz ya da kaçamak cevaplar verdiniz. Bütün muhalefet partilerinin milletvekilleri size 'Adalar silahlandırıyor, ne yapacaksınız?' dedi. 19 yıldır bu konuya duyarsız, bu konuyu görmeyen, eleştirileri duymayan AK Parti seçim senesi gelince bir gece ansızın gidebilirmiş. Siz bir gece öyle ansızın falan değil seçim sonuçlarına göre tıpış tıpış gideceksiniz."