Güven Boya işçilerinden suç duyurusu: Sendika hakkımız engelleniyor

Emek Servisi

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Güven Boya İplik Fabrikası’nda sendikalı oldukları için yoğun baskı, tehdit ve mobbinge maruz bırakılan işçiler, fabrika yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

DİSK Tekstil üyesi işçileri, “Sendika anayasal haktır, bunu engellemek suçtur!” dedi.

PATRONLARIN KÖLESİ DEĞİLİZ

DİSK Tekstil’den önceki gün yapılan açıklamada, Güven Boya’daki sendikalı işçilerin zorla e-devlet şifrelerinin alındığı, hatta evlerine gidilerek ailelerinin tehdit edildiği belirtilmişti. Sendika temsilcileri ve işçiler, başta zorla e-devlet şifrelerini alan ve evlerine giderek ailelerine baskı uygulayan fabrika müdürü Mehmet Aydemir olmak üzere, yöneticiler hakkında son altı ayda ikinci kez suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde yapılan eylemde konuşan DİSK Tekstil Antep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen, bir yıldır üyelerine yönelik baskıların son bulması için fabrika yönetimi ile onlarca kez görüştüklerini, buna karşın işçi ve sendika düşmanlığının artarak devam ettiğini söyledi. Türkmen, “Biz işçiler patronların kölesi değiliz. Güven Boya’nın patronları olan Uslu ailesine buradan bir kez daha sesleniyoruz: Bu işçi ve sendika düşmanlığına bir an önce son verin. İşçilerin yasal ve anayasal hakkı olan sendikal örgütlenme hakkına saygı gösterin” dedi.

Türkmen, bu çağrılarının yanıtsız kalması durumunda önümüzdeki haftadan itibaren fabrika önünde eylemlere başlayacaklarını duyurdu.