Münih Güvenlik Konferansı’nın son gününde Libya zirvesinin devamı niteliğinde bir konferans düzenlendi. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, Libya’yla ilgili Türkiye’yi eleştirdi. UMH Başkanı Serrac da açıklamada bulundu

Güvenlik Konferansı sona erdi: Libya tartışıldı

Dış Haberler Servisi

Bu yıl teması ‘Batısızlık’ olan ve 56’ncısı düzenlenen Münih Güvenlik Konferansı dün tamamlandı. Münih kentinde protestoların gölgesinde düzenlenen ve 70’i aşkın ülkenin dışişleri ve savunma bakanları düzeyinde katılım sağlanan konferansta, bölgesel gelişmelerin yanı sıra Suriye ve Libya gibi ülkelerdeki sıcak gelişmeler de ele alındı. Konferansın son günü Libya zirvesinin devamı niteliği içeren toplantı düzenlendi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve Birleşmiş Milletler temsilcilerinin başkanlığında gerçekleştirilen konferansta, teşkesin sağlanmasının yanı sıra, silah ambargosu kararına sadık kalınması ve savaşın tarafları arasındaki müzakerelerin devam ettirilmesi konuşuldu.

SUUDİ BAKAN ELEŞTİRDİ

Konferansta, Türkiye’nin Libya’yla ilgili müdahalesine de eleştiri geldi. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan, “Şimdi de Türkiye tarafından Suriye’den gönderilen birlikler bölgeye geliyor. Tüm bunlar tabii ki durumun iyileşmesine hiçbir katkıda bulunmadığı gibi, daha da fazla istikrarsızlığa neden oluyor” dedi.

’MUTABAKAT İMZALANDI’

Öte yandan basın toplantısı düzenleyen Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanı Fayiz es Serrac da açıklamalarda bulundu.
Serrac, "Türkiye ile güvenlik ve askeri işbirliği mutabakat muhtırasını kamuoyunun gözü önünde imzaladık ve hedefleri de gayet açık. Karşı tarafın yaptığı gibi halkı öldürmek için paralı askerler getirmedik" dedi.