Güzelbahçe’nin Yelki Mahallesi’nde tarım arazisine yapılmak istenen go-kart pistine karşı direniş devam ederken, yaşam savunucularının çadırlı nöbeti devam ediyor. Nöbete katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Halkın iradesine, doğayla yaşadığımız uyuma aykırı hareket edenler, rantsal ve ticari girişimler sonunda duvara toslayacak. İzmir’in hiç bir yerinde bu duruma izin vermeyiz" dedi.

Güzelbahçe’de doğa nöbeti: 'Rantsal girişimler duvara toslayacak'

BERKAY SAĞOL

İzmir’in Güzelbahçe ilçesi Yelki Mahallesi’nde tarım arazisine yapılmak istenen go-kart pistine karşı, yaşam savunucularının çadırlı nöbeti devam ediyor. Dün sabah saatlerinde asfalt araçları jandarma ekipleriyle beraber belediyenin mührünü sökerek alana girmişti. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ise go-kart pisti yapılmak istenen alana giden yolun geçtiği arsayı 5 yıllığına kiraladı ve yolu kapatarak araçların geçişini engelledi. Öte yandan Mustafa İnce, makam odasını asırlık zeytin ağaçlarının olduğu nöbet alanına taşıdı.

ÇOK SAYIDA DESTEK GELDİ

Yaşam savunucularının alandaki nöbetine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile CHP’de önceki dönem Milletvekili Zeynep Altıok, 24. Dönem CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Güzelbahçe Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Çam, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, Konak Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Yaşam Alanları temsilcisi Yasemin Şase de destek verdi. Öte yandan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda da sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak destek verdi.

guzelbahce-de-doga-nobeti-rantsal-girisimler-duvara-toslayacak-767849-1.

“ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, nöbet alanında yaptığı açıklamada, “Halkın iradesine, doğayla yaşadığımız uyuma aykırı hareket edenler, rantsal ve ticari girişimler sonunda duvara toslayacak. İzmir’in hiç bir yerinde bu duruma izin vermeyiz. İçinde yüzlerce yıllık zeytin ağaçlarının olduğu araziye marjinal tarım arazisi demek haksızlık. Bu yanlışı sürdürmelerine izin vermeyeceğiz. Elimizden geleni yapacağız. Sonuna kadar direneceğiz. Asla müsaade etmeyeceğiz. Sonunda hak ettiği gibi tarım arazisi olarak kalacak. Bizim asli görevimiz korumaktır. Güzelbahçe’nin güzel insanları bu duyarlılığı gösteriyor. Sonuna kadar omuz omuza direneceğiz. Önder olan, halkın hakkını savunan Güzelbahçe Belediye Başkanımızı kutluyorum. Tebrik ediyorum. Yeni dava açacağız. Ne gerekiyorsa yapacağız. Sonuçta bizler seçilmiş belediye başkaları olarak bizim irademize karşı hareket edenlere karşı ciddi bir izin vermeyeceğiz. Hukuki yolları sonuna kadar kullanacağız” dedi.

guzelbahce-de-doga-nobeti-rantsal-girisimler-duvara-toslayacak-767850-1.

“BENİM MAKAM ODAM BU ALANDIR”

Mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer ve Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyemiz Sayın Rıfat Nalbantoğlu’nun buraya doğaseverlere ve Güzelbahçelilere gelmeleri güç verdi. Dün de milletvekillerimiz ve Belediye Başkanlarımız bizimleydi. Destekleri bizler için çok değerli. Bu makineler buradan kalkmadığı sürece kimse beni makam odamda aramasın benim makam odam artık asırlık zeytinliklerin olduğu bu alandır. Tüm Güzelbahçelileri desteğe bekliyorum” diye konuştu.

guzelbahce-de-doga-nobeti-rantsal-girisimler-duvara-toslayacak-767851-1.

“TÜM DOĞASEVERLERİ BURAYA BEKLİYORUZ”

Güzelbahçe Kültür, Çevre ve Güzelleştirme Derneği (GÜLDER) Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Harput ise “Bulunduğumuz yer yüzlerce yıllık zeytin ağaçları, kuş türleriyle o kadar özel bir bölge ki buradaki her türlü yapılaşmaya karşıyız. Sonuna kadar bu bölgeyi savunacağız. 24 saat nöbetteyiz. Tüm İzmirlerin desteğini bekliyoruz” dedi.

Güzelbahçeli yurttaş Didem Serçin de tarım alanlarının yok olmaması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyleyerek, doğa için nöbette olduklarını vurguladı. Serçin “Tüm doğaseverleri buraya bekliyoruz. Tunç Soyer’in bugün burada olması çok önemliydi. Onun doğaseverliğini biliyoruz, sesimizi duyuracağını da biliyoruz” dedi.

Alanda nöbette olan Deniz Bajin ise go-kart pistine karşı üç yıldır eylemlerini sürdürdüklerini, buna rağmen pistin yapılması konusundaki ısrarın sürdüğünü vurguladı. Bajin, “Burası verimli bir tarım arazisi. O toprağa asfalt döküldükten sonra o topraktan artık verim alınamayacak. Dün burada mühür söküldü ve jandarma içeri girdi. Sivil vatandaş olarak can güvenliğimiz yoktu. Yoldan yürümemize bile izin vermediler. Sivil halka bu şiddeti göstermelerini anlamıyorum. Biz direnmeye devam edeceğiz” dedi.

guzelbahce-de-doga-nobeti-rantsal-girisimler-duvara-toslayacak-767848-1.