Güzelbahçe Belediyesi’nde kamu çalışanları ve işçiler için toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Güzelbahçe'de toplu iş sözleşmesi imzalandı

BİRGÜN EGE

İzmir’in Güzelbahçe Belediyesi’nde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile çalışan, Tüm Bel-Sen'e bağlı 41 kamu çalışanı ile Belediye-İş'e bağlı 65 kadrolu ve 204 şirket çalışanını kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Yeni imzalanan sözleşmeyle sosyal haklarla birlikte ortalama olarak, kamu çalışanlarına yüzde 10, kadrolu işçilere yüzde 25 ve şirket işçilerine ise yüzde 19 oranında zam yapıldı.

Güzelbahçe Belediye Başkan Mustafa İnce, “Güzelbahçe’nin Kurtuluş gününde tüm emekçilerle oturup sendika sözleşmesi yapmak ve üçlü imzayı atmak yani memur, kadrolu ve şirket işçileriyle imza atmak bizler için tarihi bir gün. Yaptığımız zam rakamlarını ülkenin içinde olduğu durumu ve belediyenin bütçesine göre belirlemek zorundayız. Gönül isterdi ki daha fazla zam verelim. Bizim için istikrar çok önemli. Maaşları, diğer alacaklarınızı günü gününe yatırmamız çok önemli. Bugüne kadar bu konuda aksaklık yaşanmadı. Burada önemli olan sizlerin sendikanızla olan karşılıklı güveniniz. Bu bir başlangıç arkadaşlar sendika, işçiler için en büyük iş güvencesidir. Bu güvenceyi sizler aldınız. Artık daha örgütlü ve güçlüsünüz. Biz de emekçinin alın terini, hakkını en iyi şekilde ödemeye ve emeğin karşılığını vermeye çalışıyoruz" dedi.

'VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ'

TümBel-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Fatma Kılınç da, “Gerek dünyada gerekse ülkemizdeki zorlu pandemi sürecinde emek cephesinde yaşadığımız kayıpların acıların yaşandığı bir süreç yaşadık ve bu süreç hala devam ediyor. Başkan, Başkan yardımcıları, çalışan arkadaşlarımızla güzel bir toplu sözleşme imzaladık. Bizlerde iş barışı için, üretkenlik için emekçi arkadaşlarımızla aldığımız bu motivasyonla birlikte ileriye götürmek için var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.

Belediye-İş Sendikası 4 No'lu Şube Başkanı Ayhan Doğan ise, “Temelimizi attık binayı yavaş yavaş çıkacağız. İnanıyorum ki Güzelbahçe Belediyesi’nde hiçbir işçinin arasında fark olmadan daha güzel sözleşmelere imza atarız. Sözleşmemiz hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.