Güzelbahçe’nin parlayan yıldızı: “Eğitim Vadisi”

Güzelbahçe eğitim kurumlarının gözde yerlerinden biri konumunda. 10 binden fazla öğrencinin şehre girip çıktığı büyük bir sektör Eğitim. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ile Güzelbahçe’nin eğitim vizyonu ile ilgili düşüncelerini ve geleceğe dair projelerini konuştuk.

“Biz artık insanların sadece gelip Güzelbahçe’de kahvaltı yapıp, balık yiyip döndükleri bir yer olmasını istemiyoruz. Bu nokta da bir ‘Eğitim Vadisi’ projesi başlattık. Bu eğitim vadisi projesi Ekonomi Üniversitesi’nin bulunduğu projelendirmek istediği, Bakanlığın eğitim alanı olarak işaretlediği yerde olacak.

Bu planların üst planları uygun, alt planlarına başladık. Güzelbahçe Belediyesinin şehir plancılarıyla bu projeye başladık. Bu işi bir başkasına ihale etmiyoruz. Bölgede Ahmet Bey, Mehmet bey, şu grup bu grubun malları yok. Tamamen halkın malı var. Bunların adına planlama yapıyoruz. Yani Ekonomi Üniversitesinin planı, onların satın aldığı alanla ilgiliydi ve onlara özgü yapılmıştı. Planda bir bacağı topaldır. Böylece Güzelbahçe’deki kolejlerimiz şehrin içerisinde bir yandan ilçeye zenginlik getirirken diğer yandan vatandaşlarımızı trafik ve insan yoğunluğuyla rahatsız ediyor. Eğitim Vadisi projesi ile işte biz bu kolejleri bir yerde topluyoruz. Ulaştırma bakanlığımızla da görüşerek, şehrin içine girmeden doğrudan otobana giriş ve çıkışların yapılabileceği yollar yapılabilecek. Dosyalarımızın ön etütleri tamamlandı. Şu anda ilgili kurumların görüşleri alınıyor.

‘Gelecek eğitim vizyonunda’

Daha önce sadece bir kuruma özel plan yapılmış, biz ise Eğitim Vadisi ile bir kuruma değil, halkın tamamına hitap eden bir planlama yapıyoruz. Eğitim Vadisi içinde ayrıca bilim müzesi olacak. Sosyal tesis alanları, kütüphaneler, büyük bir Atatürk meydanı da yine proje içerisinde yer alacak. Yani biz bunu çok değişik bir planlama şeklinde getiriyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye’mizin de destek vereceği bu eğitim vadisi projesi hem yöreye yeni bir hareketlilik getirecek hem de Güzelbahçe’yi eğitim vizyonu ile Türkiye’de adından söz ettirecek bir duruma getirecek. En büyük yatırım geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için yapılan yatırımdır. Sizin tankınız, topunuz olabilir ama eğitimli toplumlarınız olmaz ise gelece dair hiçbir gelişme kaydedemezsiniz.