Ünlü perakende giyim şirketi H&M, 1500 çalışanının işine son vereceğini açıkladı. H&M'nin yaptığı açıklamada, 'şirketin maliyetleri azaltmak ve verimliliği daha da artırmak amacıyla' iddiasıyla işçilerin işine son vereceğini belirtti.

H&M 1500 çalışanı işten çıkarmayı planlıyor!
Fotoğraf: AA

Hennes & Mauritz AB (H&M) 1500'den fazla çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor.

H&M tarafından yapılan açıklamada, şirketin 'maliyetleri azaltmak' ve 'verimliliği daha da artırmak' iddiasıyla eylül ayında küresel bir program başlattığı hatırlatıldı.

Söz konusu programın "idari ve genel giderlerle ilgili olduğu" belirtilen açıklamada, "Ayrıca program, iş gücünün yaklaşık 1500 pozisyon azaltılmasını gerektiriyor" denildi.

AA'nın haberine göre H&M'nin yaptığı açıklamada, yaklaşık 155 bin kişiyi istihdam eden şirketin söz konusu programının, yılda 2 milyar İsveç kronu (190 milyon dolar) kâr sağlayacağı kaydedildi.

H&M CEO'SUNDAN AÇIKLAMA

H&M Üst Yöneticisi (CEO) Helena Helmersson, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "maliyet ve verimlilik" adı verilen programın H&M'in yeniden gözden geçirmeyi içerdiğini belirterek, "Çalışma arkadaşlarımızın bundan etkileneceği gerçeğini çok önemsiyoruz. Meslektaşlarımızın bir sonraki adımları için mümkün olan en iyi çözümü bulmalarını destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Dünya genelinde insanlar artan enflasyonla mücadele ederken, H&M'in 1500 kişiyi işten çıkaracağını açıklayarak işten çıkarmalara başlayan ilk büyük Avrupalı şirketi olması dikkati çekti.