PTT Kargo'nun Kadıköy ve Üsküdar dağıtım merkezlerinde ağır çalışma koşullarına ve mobbinge karşı iş bırakan işçilere ilişkin KESK Haber Sen destek açıklaması yaptı

Haber Sen’den PTT çalışanlarına destek

HABER MERKEZİ

KESK Haber Sen Genel Örgütlenme Sekreteri İbrahim Damatoğlu, PTT Kargo’nun İstanbul Acıbadem’de bulunan Kadıköy ve Üsküdar dağıtım merkezinde taşeron olarak çalışan işçilerin iş bırakma eylemini desteklediklerini açıkladı.

Yaşanan olumsuzlukların ana sebebinin PTT’ye yaklaşık üç yıldır personel alımı yapılmaması olduğunu belirten Damatoğlu, şunları söyledi:

“PTT’de artık iş çığrından çıktı. PTT 2013 yılında AŞ’ye dönüştürüldükten sonra siyasi müdahalelere de açık hale getirildi. 2019 yılı içerisinde özellikle marka değeri yüksek ve yoğun gönderi trafiği bulunan birçok firmayla yeni sözleşmeler imzalandı. Mevcut sözleşmeli müşterilerin de gönderi adetlerinde önemli oranda artışlar oldu. Bir önceki yıla kıyasla Kargo/APS Kurye Gönderi kabullerinde yüzde 30 artış yaşandı ama bu artışa oranla personel alımı yapılmadı. Kuruma acil olarak personel alınmalı, deneyimli ve iş mevzuatını bilen işçi arkadaşlarımız ‘Dağıtıcı’ olarak kadroya geçirilmelidir.”

KESK Haber-Sen olarak aşırı iş yükü altında ezilen PTT emekçilerinin yanında olduklarını söyleyen Damatoğlu, “İşçi arkadaşlarımızın sendikası olan PTT Kargo-Sen ve PTT-Sen, yaşanan hukuksuzluğa müdahil oldu. Haklı mücadelelerinde bu sendikaların yanındayız. Ortak mücadelemizde birleşerek kazanacağız” dedi.