Haber Sen, 2008 yılından bu yana sürdürdüğü PTT Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Proje Yatırım Müdürlüğü’ndeki görevinden sürgün edilen Baki Çınar’a ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Çınar’ın görev yerinin değiştirilmesinin hukuksuz olduğu kaydedildi.

Haber Sen’den “PTT’de sürgün” açıklaması

BirGün/Ankara

Haber Sen, 2008 yılından bu yana sürdürdüğü PTT Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Proje Yatırım Müdürlüğü’ndeki görevinden sürgün edilen Baki Çınar’a ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, PTT ile ilgili zararların ve yolsuzlukların had safhada olduğu ifade edilerek, “Bu zararların sebebi çalışan kamu emekçileri değil, PTT’yi kamu hizmeti veren bir kurum olmaktan çıkarıp şirket gibi işletme hevesinde olanlardır. PTT’yi zarara uğratan yöneticiler ise yargılanmak yerine ödüllendirilerek yüksek maaşlarla yeni görevlere getirildiler” denildi.

Sendikanın açıklamasında, özetle şunlar kaydedildi:

“Baki Çınar’ın çalıştığı PTT Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Proje Yatırım Müdürlüğü, Kurumun bilişim teknolojileri alanındaki altyapı yatırımlarının tedarikini sağlayan birim olup, üyemiz 2008 yılından bu yana bu müdürlükte çalışmaktaydı.

PTT HUKUKSUZLUKTA SINIR TANIMIYOR

Üyemiz 2018 yılı başından bu yana Başmühendis ünvanlıyla fiili olarak bu birimin sorumluluğunu yürütmekteydi. PTT yönetimi, müdür olarak atanmak için gereken her türlü koşulu fazlasıyla sağlamasına rağmen üyemizi, sendikal ve siyasal fikirlerinden dolayı hak ettiği müdürlük unvanına atamamıştır. Bu dönemde hiçbir şekilde hak etmeyen yüzlerce kişiyi değişik unvanlara atayan PTT yönetimi, haksızlık ve hukuksuzlukta sınır tanımamaya devam etmektedir.

Bu sürgünün nedeni, kısa bir süre önce 200’e yakın Mühendis, Tekniker vb. personelin çalıştığı Bilgi Teknolojileri ve Bilişim Daire Başkanlıklarına, Daire Başkan Vekili olarak atanan kişiyle yaşadığı tartışmalardır. AÖF İşletme Mezunu olduğu belirtilen ve hiçbir kamu kurumu tecrübesi olmayan bu kişi, üyemizin sorumlusu olduğu birimden talep ettiği satın alma mevzuatı dışındaki istemler nedeniyle üyemiz, ‘Mevzuat dışında herhangi bir işlemin yapılmayacağı’ yönündeki tutumu nedeniyle yaşanan tartışmalar neticesinde üyemiz sürgün edilmiştir.

KANUN’A AYKIRI

4688 Sayılı Kanun’un 18. maddesine göre, Kamu işvereni, işyeri sendika temsilcisi, sendika işyeri temsilcisi, sendika il ve ilçe temsilcisi ile sendika ve sendika şube yöneticilerinin işyerini (…) sebebini açık ve kesin şekilde belirtmedikçe değiştiremez. Kamu işvereni kamu görevlileri arasında sendika üyesi olmaları veya olmamaları nedeniyle bir ayırım yapamaz’. Proje Yatırım Müdürlüğünde iş yeri temsilcimiz olan Baki ÇINAR’ın sürgünü 4688 Sayılı Kanun’a da aykırıdır.

Yine aynı kişinin mevzuat dışında işlem yapılması yönündeki talebi suç unsuru taşımaktadır. Sendikamız bu durumu takip ederek herhangi bir suç oluşması halinde yargısal süreçleri başlatacaktır."