Haber-Sen sürgün edilen arkadaşlarının dönmesini istedi

YAKUP DURMUŞ/ADANA

Haber-Sen 7 Bolu Şube Sekreteri Ahmet Aydoğan, Adana Eğitim Sen’de yaptığı basın açıklamasıyla son günlerde PTT’de yaşanan sürgünlere dikkat çekti. Açıklamaya KESK Adana Şubeler Platformu ve DİSK Emekli Sen yöneticileri destek verdi.

Aydoğan, “Pandemi döneminde sürgün edilen PTT emekçilerinin aile bütünlükleri yok sayılmıştır” dedi.

Pandemi sürecinde evinde bulunan yurttaşların ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun emek harcayan emekçilerin sürgün edilmesinin yalnızca PTT çalışanlarının sorunu olarak algılanmaması gerektiğini belirten Aydoğan, “PTT emekçilerinin taşıdığı her gönderinin yanında alın teri, özveri ve sevgi vardır” dedi.

Aydoğan şöyle devam etti:

“Pandemi döneminde sürgün edilen PTT emekçilerinin aile bütünlükleri yok sayılmıştır. PTT emekçileriyle birlikte eşleri ve çocukları da sürgün edilmiş, onların da çalışma, eğitim ve sağlık hakları ihlal edilmiş, mağduriyetler katlanarak artmıştır.”

“PTT Genel Müdürlüğünün sorumluluğu, tüm toplumun sağlığını tehdit eden pandemi sürecinde, büyük bir özveri ve sorumluluk bilinciyle çalışmaya devam eden, hizmet üreten üyelerimizin ve diğer PTT emekçilerinin haklı taleplerini karşılaması gerekirken Müdürlük tam tersine; sendikal hak ve özgürlükler çerçevesinde dile getirilen nitelikli kamusal hizmet talebini ve sendikal faaliyetleri kriminalize etmiştir” ifadelerini kullanan Aydoğan “Şube yöneticilerimizin ve üyelerimizin sürgünlerinin durdurulmasını ve yeniden eski görev yerlerine dönmelerini istiyoruz” dedi.