Haberleşme krizi çözülmüyor
Fotoğraf: AA

Haber Merkezi

Deprem bölgesinde iletişim kesintisi üçüncü günde de çözülmedi. Depremden etkilenen 10 ilin iletişim altyapısında meydana gelen hasar haberleşme ve iletişimde aksaklıkların yaşanmasına neden oluyor. Kurtarma çalışmalarına katılanlar aradan aradan geçen zamana karşın iletişimde yaşanan aksaklıkların çözülememesine tepki gösterdi.

Ahbap Derneği ile birlikte alanda çalışmalara katılan Haluk Levent, sosyal medya hesabından isyan etti. Levent, “Telefon operatörleri! Bu 3’üncü gün. Bu kadar bağış topladık fiyat söyleyin hemen gönderelim! Nedir bu ya! Hatay’ın dört bir yanını güçlendirin artık! Yapacağımız işin verimi yüzde 60 düşüyor. Teknoloji mi yetersiz bilim mi yetersiz anlamıyorum!” diyerek tepkisini dile getirdi.

Afet bölgesinden tepkiler yükselirken GSM şirketleri, mobil baz istasyonlarının sevk edildiğini açıkladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından verilen bilgiye göre Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone Türkiye bölgedeki iletişimin kesintiye uğramaması için çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlıktan verilen bilgiye göre 3 operatör, Türkiye'nin farklı illerinden yüzlerce mobil baz istasyonunu bölgeye sevk etti ancak iletişim sorunu üçüncü günde de çözülemedi.

Mobil baz istasyonlarının ulaşmadığı çok sayıda bölge olurken Turkcell’den yapılan açıklamada “Bölgede görev yapan ve kayıplar yaşayan personelimize destek olabilmek için Türkiye'nin birçok ilinden ekiplerimizi bölgeye yönlendirdik. Bu kapsamda 430 saha müdahale personeli ve bölge çalışanının yanı sıra afet yaşanan illere 2000 akü, 1400 jeneratör, 100'ün üzerinde mobil baz istasyonu sevk ederek iletişimin devamlılığını sağlamaya yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz” denildi.