Sarıkaya: Türkiye de öksürük, ateş gibi vaka emareleri olmaksızın herkese test uygulayan ülkeler kategorisine geçecek.

Habertürk yazarı: Türkiye’de herkese test yapılacak

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanı Fahretin Koca ve konunun ilgilileri ile bir haftadır yaptığı görüşmelerden, Türkiye'de herkese koronavirüs testi yapılması yönteminin benimsendiği izlenimi edindiğini yazdı.

Sarıkaya'nın bugünkü, “Sürü bağışıklığı beklenmeyecek, herkes için test yoluna gidilecek…” başlıklı yazısında konuya dair anlatımları şöyle:

Ankara’da, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanı Koca dahil konuyla ilgili kim varsa bir haftadır konuşuyorum...

(…)

Sohbetlerimden anladığım o ki Türkiye de öksürük, ateş gibi vaka emareleri olmaksızın herkese test uygulayan ülkeler kategorisine geçecek.

Buna ilişkin gerekli önlemler de alındı.

Sağlık Bakanı Koca da dün Bilim Kurulu toplantısı sonrası kararı açıkladı ve laboratuvar sayısını hafta sonuna kadar 16’ya çıkarılacağını, bütün büyükşehirlerde en kısa sürede yenilerinin kurulacağını bildirdi.

Ateş veya öksürük gibi vaka şüphesi ortaya çıkmadan dağıtılan test kitleri ile daha çok kişinin kontrol edileceğini açıkladı.

Bunlar oldukça önemli adım.

Daha önce bu sütunda da yazdım, Japonya, Singapur, Malezya, Hong Kong bu şimdi alınan kararı daha önce uygulayarak vaka sayısını en aza indirdi, yayılmayı engelledi.