Habertürk yazarı Bülent Aydemir, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yılın ilk aylarında doğalgaz indirimi açıklayacağını ve bürokratların bunun için çalışma yürüttüğünü söyledi.

Habertürk yazarından iddia: Erdoğan, doğalgazda indirim açıklayacak
Fotoğraf: AA

AKP’nin seçmeni etkilemek için Ocak ya da Şubat ayında doğalgaz indirimine gideceği öne sürüldü. Habertürk yazarı Bülent Aydemir, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğal gaz indirimini açıklayabileceğini yazdı.

Aydemir, doğalgaz indiriminin Rusya’nın, Türkiye’nin indirim talebine olumlu yanıt vermesine bağlı olduğunu söylediği yazısında sadece konutlarda değil sanayi ve ticarethanelerde de indirim yapılabileceğini aktardı.

Aydemir’in yazısından ilgili bölüm şu şekilde:

“Seçim tarihi yaklaştıkça vizyon belgelerini ve beyannamelerini açıklayacak olan muhalefet kadar iktidar partisi de yeni müjdeler vermeye hazırlanıyor. İktidarın vereceği müjdelerin ya da atacağı adımların ana çatısını ise ekonomik tedbirler ve geniş kitleleri rahatlatacak adımlar ve destekler oluşturacak.

Şimdi benim gündeme getireceğim konu; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı seçmen üzerinde belki de en etkili müjdelerden biri olacak. Oranını henüz bilmiyoruz. Bu konuda bürokratlar sıkı bir çalışma yürütüyor…

Sıkı durun; Ocak ya da Şubat ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan doğalgazda indirim açıklayacak. Bu kadar zamdan sonra açıklanacak indirim oranı vatandaşı ne kadar etkiler veya ne kadar ikna eder bilemem ancak Aralık ayında doğalgaza zam yapmayan hükümet, fiyatlar böyle gider ve Rusya’dan talep ettiği indirim gelirse, hem sanayide, hem ticarethanelerde ve en önemlisi konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatında indirime gidecek.”