Gazeteci İsmail Saymaz, HaberTürk’ün, internet sitesindeki köşe yazarlarının siyasi yazılarına son verdiğini duyurdu. Saymaz, ayrıca, kanalda, siyasi tartışma programlarına son verilebileceğini belirtti. Aralarında HaberTürk ve Show TV’nin de olduğu Ciner Yayın Holding’in yandaş isimlerden Mehmet Cengiz ve Fuat Tosyalı’ya satılacağı iddiaları ortaya çıkmış HaberTürk ve Tosyalı grubu söz konusu iddiaları yalanlamıştı.

Kaynak: Haber Merkezi
HaberTürk’te siyasi köşe yazılarına son verildi

Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından, son zamanlarda eleştirel dili nedeniyle yandaşların hedefi olan HaberTürk’e ilişkin açıklamada bulundu.

Saymaz, HaberTürk’tün internet portalındaki köşe yazarlarının siyasi yazılarına son verdiğini duyurdu.

Kanalda güncel konulara ilişkin yayımlanan siyasi tartışma programlarına da son verilebileceğini ifade eden Saymaz, “HaberTürk yazarları bu programlarda yer almayabilir” ifadelerini kullandı.

Saymaz’ın paylaşımı şöyle:

“Habertürk’ün internet portalında siyasi köşe yazılarına son verildi. Köşe yazarları siyaset dışı konularda kalem oynatabilecek. Habertürk TV de siyasi tartışma programlarına son verebilir. Habertürk yazarları bu programlarda yer almayabilir.”

Öte yandan aralarında Habertürk, Show TV, Bloomberg HT gibi bilinen medya organlarının bağlı olduğu Ciner Medya grubunun AKP’ye yakın isimlerden Cengiz Holding'in sahibi Mehmet Cengiz ve Tosyalı grubunun sahibi Fuat Tosyalı’ya satılacağı iddia edilmişti.

İddiaların ardından HaberTürk ve Tosyalı grubu yaptıklaır açıklama ile söz konusu iddiaları yalanlamıştı.

ALTAYLI VE BAKİ KANALDAN AYRILDIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Habertürk TV ekonomi müdürü ve Para Gündem programı sunucusu Ebru Baki, 5 yıldır görev yaptığı kanalla yollarını aymıştı.Habertürk'te Teke Tek, Teke Tek Bilim ve Teke Tek Özel programlarını sunan gazeteci Fatih Altaylı da kanaldan ayrıldığını açıklamıştı.

HaberTürk'te, son 5 gündür yazarlarına ait köşe yazısı yayımlamıyor.