Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin başlatılan davanın son duruşmasında tüm sanıklar 'mevcut delil durumunun sanıklar lehine değişmesi ihtimali nedeniyle' tahliye edildi.

Kaynak: Haber Merkezi
Hablemitoğlu davasında tüm tutuklu sanıklar tahliye edildi

Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 18 Aralık 2002'de öldürülen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin görülen davada, eski ÖKK MAK Alay Komutanı emekli Albay Levent Göktaş, Özel Kuvvetçi Tarkan Mumcuoğlu, Nuri Gökhan Bozkır ve Fikret Emek’in de aralarında bulunduğu 6 sanık, 'mevcut delil durumunun sanıklar lehine değişmesi ihtimali nedeniyle' tahliye edildi. Böylece davada tutuklu sanık kalmadı.

Hablemitoğlu ailesinin avukatı Ersan Barkın; Abdullah Gül, Hasan Atilla Uğur, Abdurrahman Şimşek, Ferhat Ünlü, İrfan Fidan, Mustafa Çalışkan, Tamer Topsakal ve Tuncay Özkan’ın tanık olarak dinlenmesini isterken Barkın’ın bu talebine sanık avukatları da destek verdi.

Mahkeme, gazeteciler Abdurrahman Şimşek ve Ferhat Ünlü'nün yanı sıra Tuncay Özkan ile Hasan Atilla Uğur’un tanık olarak dinlenmesi talebini kabul ederken Abdullah Gül’ün dinlenmesi talebinin ise tüm deliller toplandıktan sonra kararlaştırılmasına hükmetti. Dönemin İstanbul başsavcı vekili İrfan Fidan ile Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın dinlenmesi talebini ise reddetti.

ŞENGÜL HABLEMİTOĞLU'NDAN TEPKİ

Mahkemenin kararına Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu tepki gösterdi. Twitter hesabından paylaşım yapan Hablemitoğlu, "İlerleyen zamanda ne olacak bilinmez. Bu durumda ne söylenir onu bilemedim. Bilemedim yani, biz ne yaşadık 20 yıl?" dedi.

10 SANIK YARGILANIYOR

10 sanığın yargılandığı davanın iddianamesi Kasım 2022'de kabul edilerek dava zamanaşımından kurtarılmıştı. Davada, eski ÖKK MAK Alay Komutanı emekli Albay Levent Göktaş, tetikçi olmakla suçlanan eski Özel Kuvvetçi Tarkan Mumcuoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna’dan Türkiye’ye MİT tarafından getirildiğini duyurduğu Nuri Gökhan Bozkır, FETÖ'den hüküm giyen eski MİT mensubu Enver Altaylı ve 'FETÖ'nün Türkiye imamı' olarak bilinen firari Mustafa Özcan gibi isimler yargılanıyor.

"NE YAPILDIĞININ FARKINDAYIZ"

Şengül Hablemitoğlu bugün sosyal medya hesabından bir açıklama daha yaptı. "Necip Hablemitoğlu'na ne yapıldığının, nasıl yapıldığının, şimdi ne yapıldığının farkındayız" diyen Şengül Hablemitoğlu, "Duruşmalarda tanık olduklarımıza da bakınca daha 2. Celsede alınan bu kararı toplumun vicdanına bırakıyoruz" ifadelerini kullandı.