Erdoğan, Necip Hablemitoğlu suikastıyla ilgili aranan Nuri Gökhan Bozkır'ın Ukrayna'da MİT operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Hablemitoğlu'nun eşi ve avukatı tarafından yapılan açıklamada, söz konusu operasyonla ilgili bilgilerinin olmadığı söylendi. Avukat Barkın, "Türkiye'ye getirildiği ve ifadesinin alındığı hususunda bilgimiz Cumhurbaşkanı'nın TV'den açıklamasıyla oldu" dedi.

Hablemitoğlu'nun avukatından Erdoğan'ın 'yakaladık' açıklamasına: TV'den öğrendik

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 18 Aralık 2002 tarihinde evinin önünde suikaste uğrayan Necip Hablemitoğlu'nun katil zanlısının MİT tarafından Ukrayna'da bulunduğunu açıkladı.

Erdoğan, "MİT uzunca süredir bu suikastın katil zanlılarından olan Nuri Gökhan Bozkır'ın izini sürüyordu. İstihbaratımız Ukrayna'da saklandığını tespit etti ve bu şahsın yakalanarak ülkemize getirilmesi konusunda Zelenskiy ile de, önceki devlet başkanlarıyla da konuştuk. Bu kişi cinayetin zanlısı olarak ülkemiz yargısına hesap veriyor. Bu iş neticelendi, FETÖ'yle irtibatı dışında DEAŞ'a silah ve mühimmat temin ettiği de bilinen birisi" dedi.

Necip Hablemitoğlu'nun ailesinin avukatı Ersan Barkın, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile yakalanan kişinin Türkiye'ye getirildiğini ve ifadesinin alındığını Erdoğan'ın açıklamasıyla öğrendiğini söyledi.

Barkın, şu açıklamayı yaptı:

"Hablemitoğlu suikastı kapsamında 2019'da Ukrayna'da yakalanan kişinin Türkiye'ye getirildiği ve ifadesinin alındığı hususunda bilgimiz Cumhurbaşkanı'nın TV'den açıklamasıyla oldu. Umarız,cinayetin ve ardındaki gücün şüpheye yer bırakmayacak biçimde aydınlanmasına katkısı olur."

EŞİ: "NE AİLEMİZE NE AVUKATIMIZA İLETİLİEN BİR ŞEY YOK"

Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu ise, "Biz canımızdan olup, hayal bile edemeyeceğiniz zor bir 20 yılı tamamladık. Adalete, devlete inancımızı ve güvenimizi kaybettik. Ayrıca ne ailemize, ne avukatımıza iletilen herhangi bir şey yok. Süreci, yaşadıklarımızı bilemezsiniz. O yüzden yorumlarınıza dikkat ediniz" dedi.