Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili aralarında Fetullah Gülen'in de bulunduğu 10 sanığın yargılandığı davada, Enver Altaylı, FETÖ'nün firari imamı Mustafa Özcan ile o dönem görüşmesinin suç oluşturmadığını söyledi.

Hablemitoğlu suikastı sanığı eski istihbaratçı Altaylı: Mustafa Özcan ile o dönem görüşmem suç değil

Ankara Üniversitesi’nde görevli akademisyen Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesine ilişkin 6'sı tutuklu, 1'i tutuksuz, 3'ü firari 10 kişinin yargılanmasına devam ediliyor.

Ankara 28'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Hablemitoğlu'nun ailesi, tutuklu eski askerler Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, Nuri Gökhan Bozkır ve Aydın Köstem ile tutuksuz yargılanan Mehmet Narin hazır bulundu.

Yargılananlardan eski istihbaratçı Enver Altaylı ile Levent Göktaş ve Fikret Emek, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi üzerinden duruşmaya katıldı.

“MUSTAFA ÖZCAN İLE GÖRÜŞMEM SUÇ DEĞİL”

Cinayetin azmettiricisi olduğu ileri sürülen Enver Altaylı, iddianamede tutarsızlıklar bulunduğunu, bazı bölümlerde telefonunun açık, bazı yerlerde ise kapalı olduğunun yazıldığını öne sürdü.

Nuri Gökhan Bozkır, Enver Altaylı'ya kendisini hatırlayıp hatırlamadığını sordu. Altaylı, Bozkır'ı hatırlamadığını iddia ederek “Sayısız insanla görüştüm. Yüzlerce insan beni arardı. Benim hepsini hatırlamam mümkün değil” dedi.

Cumhuriyet savcısının, FETÖ'nün firari imamı Mustafa Özcan ile neden Nizamettin Afşar'ın telefonu üzerinden görüştüğünü sorduğu Altaylı, o dönem Özcan'ın herkesin bilip tanıdığı bir kişi olduğunu, kendisinin de bu nedenle yardımcısı üzerinden Özcan ile görüştüğünü, bunun da suç oluşturmadığını söyledi. Altaylı, “İddialar saçma, doğru değil. Sayın savcı bunun hesabını Allah önünde verecektir” diye konuştu.

“LEVENT GÖKTAŞ İLE GÖRÜŞMEDİM”

Cumhuriyet savcısının, “Levent Göktaş'ın HTS kayıtları incelendiğinde 18 Ekim 2002'de bir kadınla Kızılcahamam'a gittiği ve aynı tarihte sizin de Kızılcahamam'da olduğunuz, 1-2 saat aynı yerde bulunduğunuzu ve geri döndüğünüzü tespit ettik. Yine aynı tarihte FETÖ'nün sözde imamı Mustafa Özcan Türkiye'ye gelip sizinle irtibat kurdu. Siz, Levent Göktaş'ın Mustafa Özcan ile görüşmesi için aracılık yaptınız mı?” sorusu üzerine Altaylı, “Elinizde hiçbir delil yok sayın savcı. Ben Kızılcahamam'a gitmiş olsam ne olur? Göktaş ile görüştüğüme dair deliliniz var mı? Siz hukukçu musunuz yoksa kriminal roman yazarı mısınız? Oradaki bir türbeye zaman zaman gidiyordum; ama o gün niye gittim bilmiyorum. Belimde sorun olduğu için kaplıcaya da zaman zaman gidiyordum. Levent Göktaş ile Kızılcahamam'da hiç görüşmedim” dedi.

Altaylı'nın savunması ardından duruşmaya ara verildi.

(DHA)